Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: ”Locurile de muncă sunt în egală măsură o componentă importantă pe care Pro România vrea să o arate acum, să vorbim despre ea.

Este fundamental să înțelegem că ținem pentru fiecare loc de muncă. O țară cu șomeri, o țară în care nu au viitorul asigurat este o țară compromisă. O țară fără educație, fără sănătate și fără locuri de muncă este o catastrofă! Și atunci, Pro România vine și spune că pentru a putea păstra locuri de muncă este foarte important ca sectoarele prioritare din economia românească, și aici mă refer la HoReCa și zona de alimentație publică și zona de produse alimentare și agro-alimentare, care a fost rău lovită în pandemia covid.  Pentru aceste sectoare, Pro România propune TVA de 5%, redus de la 9%, un preț mai mic la raft pentru cei care cumpără și lapte și carne și pâine, un preț mai mic la produse din zona hotelieră, din zona de restaurante și în acest fel putem salva locuri de muncă, putem asigura pețuri mai mici pentru cei care trăiesc în România.

În egală măsură venim cu un concept nou, un concept pe care Pro România l-a lansat de curând în congresul său și se cheamă ”venitul minim garantat de criză”. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în perioada pandemiei, în perioada aceasta nenorocită, când veniturile sunt mici, când lumea o duce foarte greu, când coșul zilnic este din ce în ce mai scump, când factura de energie crește foarte mult, spunem că în perioada aceasta vom asigura lunar, pentru toți românii aflați în dificultate, suma de 2000 lei ca venit minim de criză pentru o persoană singură, dacă nu e căsătorită, dacă nu face parte dintr-o familie mai largă.  Și 1500 lei pentru o persoană care este parte dintr-o familie, dar nu mai mult de 4500 lei pe familie.

Și spunem că acest venit minim garantat de criză, de 2000 lei, respectiv 1500 lei, înseamnă că un român care câștigă mai puțin, din salarii, din dividente, din orice altă sursă, decât 2000 lei dacă e singur în familie, va putea să aibă și va avea categoric obligatoriu din partea statului, diferența asigurată până la 2000 lei. Astel încât, să își poată cumpăra și alimente, să își plătească și facturile, să treacă peste greutăți.

Banii îi dăm și cash. Banii îi dăm și sub formă de vouchere, sub formă de tichete, care pot fi folosite pentru cumpărături esențiale în pandemie, să putem să îi ajutăm să își poată cumpăra măști cu ajutorul tichetelor, dar și produse de sănătate.

Vrem să vă spunem că este un proiect la care ținem foarte mult și pe care Pro România vrea să îl garanteze!”

Tipărit de SC BEST TEAM MEDIA SRL Suceava, la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava