MOPAN Suceava

Universitarul şi cercetătorul Gheorghe Gutt, de la Facultatea de Inginerie Alimentară  din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, s-a arătat şocat că mii de oameni au plătit câte 500 de euro de persoană pentru a intra la Târgul EXPO REAL de la Munchen, cel mai mare târg de parcuri industriale din lume care s-a desfăşurat în perioada 4-6 octombrie. Profesorul Gutt a făcut parte din delegaţia judeţului Suceava care a fost condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur,  delegaţie care a participat în premieră la târgul unde „se vând şi se cumpăra „realităţile” economice ale Europei”. „Eu am fost la multe târguri şi saloane economice internaţionale dar nu am văzut aşa o aglomeraţie de participanţi. Acest lucru m-a impresionat. Spre exemplu la Salonul de Inventică de la Geneva care e cel mai mare din lume de vineri până duminică vin bunicii cu nepoţii, părinţi cu copii şi plătesc intrarea 11 euro adulţii şi 8 euro copii ca să vadă nişte invenţii dar aici la Munchen taxa de intrare a fost 500 de euro de persoană şi au fost mii de oameni. Asta m-a şocat şi l-a şocat şi pe domnul preşedinte Flutur”, a declarat Gheorghe Gutt.

Gutt consideră că după acest târg colaborarea între CJ şi Universitatea „Ştefan cel Mare” va intra pe un palier superior

El a spus că prezenţa judeţului Suceava în cadrul salonului României a fost una benefică subliniind că interes a prezentat potenţialul Parc  industrial de industrie  alimentară  din cadrul  Centrului  Economic  Bucovina de pe lângă aeroportul Salcea şi potenţialul Cluster  regional  şi transfrontalier pentru siguranţă alimentară Suceava-Botoşani. Gheorghe Gutt a arătat că în spatele stadionului din Suceava pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi se va construi un Centru de cercetare pentru siguranţa alimentară cu fonduri de la Uniunea Europeană. Potrivit universitarului sucevean, interes a existat şi pentru investiţii în turism, în noul campus studenţesc de la Moara, în construcţia de unităţi spitaliceşti, privind schimburile de studenţi cu universităţi din Europa, Asia şi Africa de Nord sau pentru pregătirea de forţă de muncă la Universitatea „Ştefan cel Mare” pentru firmele străine care vor veni în judeţ. „În prima zi a expoziţiei, în cadrul unei  prezentări  în plen,  preşedintele  Gheorghe Flutur, ca prim vorbitor, a  făcut  o prezentare  excelentă  a  tuturor investiţiilor  atractive  din judeţ. A avut de asemenea întâlniri la nivel înalt cu personalităţi  ale landului Bavaria şi cu oameni de afaceri importanţi din întreaga lume. În cadrul standului rezervat judeţului Suceava, în cele trei zile ale expoziţiei, membrii  delegaţiei  judeţului Suceava au avut prezentări, susţinute şi de o bază de date grafică  şi electronică bogată, referitoare la principalele puncte atractive de investiţii. Trebuie remarcată  participarea  delegaţiei  oraşului Siret, care sub conducerea  domnului primar Adrian Popoiu a  avut o expunere    şi o ofertă  de afaceri atractivă,  bine documentată şi convingătoare  pentru Parcul industrial  Siret”, a spus profesorul Gutt. El este convins că după acest târg colaborarea între Consiliul Judeţean şi Universitatea „Ştefan cel Mare” va intra pe un palier superior.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava