Concert pascal
MOPAN Suceava

Sucevenii care deţin maşini electrice pot utiliza începând de miercuri staţiile de încărcare care au fost montate pe raza municipiului Suceava în baza unui proiect finanţat cu fonduri elevţiene, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi. Este vorba de 28 de astfel de puncte de încărcare din care 14 cu încărcare standard de 7,2 kilowatti şi 14 cu încărcare rapidă de 22 de kilowatti. Pentru a le putea folosi deţinătorii de maşini electrice trebuie să intre în posesia unui card pe care-l pot ridica de la sediul Primăriei Suceava, camera 32, etajul 3.

Sucevenii îşi pot ridica cardurile de încărcare de la sediul Primăriei, camera 32. Încărcarea este gratuită

Harşovschi a ţinut să precizeze că încărcarea maşinilor electrice este gratuită. El a arătat că o asemenea maşină consumă foarte puţin 12,6 kilowatti la suta de kilometri la 0,46 lei kilowattul înseamnând undeva un cost total de 6 lei. Cardurile sunt valabile doar pentru suceveni însă pot încărca maşinile şi cei care sunt în tranzit prin municipiul Suceava la sediul Primăriei din Areni dar şi la cel din Burdujeni care sunt dotate cu puncte de încărcare şi unde există permanent câte un card la ofiţerul de serviciu. „Cei care vor primi cardul de încărcare vor primi şi o legitimaţie pentru parcări gratuite. Conform HCL nu plătesc parcările cei care deţin maşini electrice. La punctele de încărcare sunt câte 1-2 locuri de parcare. Fac apel la suceveni şi am dat Poliţiei Locale temă să informeze şi să avertizeze că cei parchează pe aceste locuri vor fi amendaţi cu 100-1.000 de lei conform HCL. Totodată vom amenda şi HCL astfel încât dacă va fi nevoie vom şi ridica maşinile care vor parca pe aceste locuri dedicate maşinilor electrice. Facem aceste lucruri pentru a stimula sucevenii să folosească cât mai mult maşini electrice. De asemenea, pe noul studiu de trafic pe acea bandă pentru autobuz avem în vedere să permitem accesul şi maşinilor 100% electric”, a spus Harşovschi.

Maşinile electrice pot parca gratuit în zona punctelor de încărcare

Viceprimarul a arătat că municipalitatea este preocupată de implementarea unor proiecte cu impact pozitiv asupra mediul înconjurător amintind de proiectele cu fonduri elveţiene care au vizat achiziţionarea a 10 biciclete electrice, 13 maşini electrice şi 10 miniautobuze electrice dar şi de proiectul vizând dotarea TPL cu 40 de autobuze electrice cu fonduri europene atrase prin Programul Operaţional Regional. El a ţinut să-i mulţumească primarului Ion Lungu cel care în urmă cu câţiva ani a avut iniţiativa implementării proiectelor cu fonduri elveţiene pentru perseverenţa de care a dat dovadă. Lucian Harşovschi a ţinut să arate şi practic cum se încarcă o maşină electrică de la punctul existent la Primărie făcând testul cu maşina unui prieten. Trebuie spus că în municipiul Suceava sunt doar doi deţinători de maşini electrice 100% şi 42 deţinători de maşini hibrid.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava