Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul etapei a XXV-a a seriei I a Ligii a II-a, Rapid CFR Suceava a primit pe stadionul ”Areni” vizita echipei Academica Clinceni. Deși a sperat că după patru remize consecutive va veni și o victorie, gruparea gazdă a evoluat foarte modest și a pierdut la scor.
Așa cum se aștepta, gazonul umed a încurcat formația suceveană, construcția atacurilor fiind foarte dificilă. Pe de altă parte, elevii antrenorului Costel Ilie au arătat un tonus scăzut, oaspeții fiind aproape de fiecare dată primii la minge în duelurile individuale. ”Capac” la toate acestea a venit și forma slabă a apărării care a gafat nepermis.

La un prim atac mai consistent al celor de la Academica Clinceni, Velescu îl faultează pe Kuku la circa 25 de metri de poarta suceveană. Portarul gazdelor Hânțescu se poziționează prea aproape de bara dreaptă și nu mai ajunge la balonul care ajunge în partea stângă trimis bine, nu senzațional, de Al.Neagu. Ca să nu-l lase doar pe portarul lor cu conștiința încărcată după golul primit, fundașii centrali Sfrijan și Velescu au ”comis-o” și ei, cel de-al doilea având oarecare noroc.

La o minge lungă în careul sucevenilor, Sfrijan ezită să degajeze cu piciorul și apoi îi trimite pe tavă mingea lui Benzar care-l execută pe Hânțescu pentru 0-2 în favoarea celor de la Academica Clinceni. Putea să fie chiar 0-3 la un moment dat pentru că Velescu este depășit clar de Kuku, balonul trimis spre poartă trecând milimetric pe lângă bară.

Am vorbit doar de defensiva suceveană, pentru că oaspeții au dominat jocul, atacurile gazdelor fiind timide, tânărul Boiciuc fiind mai mult pe jos din cauza crampoanelor pline de noroi și a stilului de alergare cu pas mare. În pofida neinspirației lui, Boiciuc primește un balon de la Golofca, care s-a ”zbătut” destul de mult, și rămâne singur față în față cu portarul advers. Din păcate, vârful de atac al sucevenilor închide ochii și trage tare direct în goalkeeperul celor de la Academica Clinceni.

Totuși, Rapid CFR Suceava reușește să reducă din handicap în minutul 35. Golofca pătrunde bine în careul grupării oaspete, este faultat și Mircea Negru, extrem de discret în joc, înscrie.

În pauza partidei dintre Rapid CFR Suceava și Academica Clinceni în fața tribunei oficiale de pe ”Areni” a avut loc un protest inedit al atleților pregătiți de antrenorul Toader Flămând. Patru copii, doar în ciorăpei, au pășit pe bitumul din fața tribunei oficiale cu pancarde pe care scriau mesaje ca ”azi nu am mâncat, dar ne-am antrenat” și ”campioană națională desculță”.

Publicul spectator a așteptat ca pauza să fie un sfetnic bun pentru jucătorii echipei sucevene, dar s-a înșelat. În minutul 51, portarul Hânțescu ratează ieșirea pe centrare, minge este trimisă cu capul în bara transversală de Antohi, ajunge la același Al.Neagu care o trimite tot cu capul în plasă. La 1-3 Rapid CFR Suceava s-a cam ”tăiat” și Academica Clinceni a zburdat pe teren. Dacă la faza din minutul 51 Hânțescu a ratat intervenția la o centrare de pe dreapta, în minutul 56, de frică, nu a mai ieșit deloc. Semeghin este depășit ușor de Costin Gheorghe, centrarea lungă a acestuia fiind reluată cu capul în plasă de Antohi care a sărit peste Daniel Bălan.

Nu a rămas 1-4 în partida dintre Rapid CFR Suceava și Academica Clinceni, deoarece atacantul Kuku, jucător de valoare, nu marcase. A făcut-o în minutul 67 când a trimis în plasă o minge care i s-a oprit norocos la picioare.
Rapid CFR Suceava a avut și ea câteva situații bune de a înscrie, dar a ratat. La cea mai mare dintre ele, ”micul” Golofca scapă singur cu portarul advers, însă în locul unui șut la colțul lung sau a unei pase în fața porții, trage o ”chiflă” peste bară.

Rapid CFR Suceava – Academica Clinceni s-a încheiat 1-5, una din cele mai crunte ”bătăi” suferite de bucovineni în ultima perioadă. Sperăm că acesta a fost un ”duș” rece care îi va trezi pe jucătorii suceveni înainte de play-out, pentru că altfel, vom merge la meciuri vinerea.
Rapid CFR Suceava: Hânţescu – D. Bălan, Velescu, Sfrijan, Semeghin (cpt.) – Golofca, Aeroaiei, Dănilă, I. Plămadă – M. Negru, Boiciuc.
Rezerve: Niga – D. Ciobanu, G. Apostol, Vornicu, Gheorghiciuc, Galan, Tudorache.
Antrenor: Costel Ilie

Academica Clinceni: A. Marinescu (cpt.) – Venţer, Dobrosavlevici, D. Lung, Fl. Ştefan – Antohi, Olariu, C. Gheorghe, Kuku – Al. Neagu, Benzar.
Rezerve: H. Iancu – Budeanu, A. Niţu, Bruno Martins, Pham Huy, Patriche, Cr. Matei.
Antrenor: Mugur Bolohan
Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenţi: Adrian Vornicu (Iaşi) şi Ferencz Tunyogi (Zalău).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava