Concert pascal
MOPAN Suceava

În urmă cu o săptămână, Rapid CFR Suceava se pregătea pentru o ”triplă” foarte importantă, cu Academica Clinceni, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila, din care spera să ”scoată” șapte puncte. Speranțele conducerii tehnice și ale jucătorilor erau oarecum îndreptățite după unsprezece etape bune de campionat în care sucevenii nu pierduseră nici un punct pe teren propriu și mai ales datorită faptului că jocurile din rundele a XIII-a și a XIV-a erau pe ”Areni”.
Din păcate, așa cum am menționat cu altă ocazie, săptămâna în care Rapid CFR Suceava a stat, nu a fost benefică deoarece fotbaliștii și-au ieșit din ritm. Așa se face că, din șapte puncte sperate, gruparea suceveană a acumulat doar unul singur și și-a complicat serios viața înainte de pauza de iarnă și bineînțeles, calificarea în play-off.

Rapid CFR Suceava a început relaxată meciul cu Dacia Unirea Brăila și deși a dominat jocul, a făcut-o steril, ocaziile de poartă fiind extrem de rare în primele 30 de minute. Mai mult, accidentarea lui S.Ciobanu a schimbat echilibrul unui cuplu de fundași centrali destul de sudat și a forțat antrenorul Bogdan Tudoreanu să facă o primă schimbare neprogramată. Pe fondul unei delăsări în joc a gazdelor, oaspeții au punctat pe cotraatac prin Muscă.
La pauză, tehnicienii suceveni au mai făcut o schimbare, tânărul Dănilă fiind înlocuit de Jitariuc. După doar încă 13 minute de la reluare și Mircea Negru a fost înlocuit de Apostol și gazdele nu au mai putut face nicio schimbare până la fluierul final.

Înainte de această modificare, la o fază care nu anunța nimic, Ferariu a ”bărbierit” de două ori mingea în loc să o degajeze clar și apoi l-a ”agațat” în careu pe Pușcașu. Penaltiul, a fost transformat de același Muscă și Dacia Unirea Brăila conducea nesperat cu 2-0 pe stadionul ”Areni”.

Deși era timp suficient pentru o revenire, jucătorii suceveni prezenți pe teren și-au arătat limitele. Dacă fundașilor laterali, ”veteranii” Semeghin și Daniel Bălan, precum și lui Golofca, nu li se poate reproșa nimic, ceilalți jucători au fost neinspirați și debusolați. Cel mai modest compartiment al formației sucevene a fost cel median, care nu a reușit să furnizeze baloane utile pentru linia ofensivă, în aceste condiții, ocaziile de gol ale sucevenilor în ultimele 35 de minute fiind în număr de trei. La două dintre ele, sucevenii au demonstrat faptul că nu toți știu jocul de cap.

Pe fondul acestei evoluții fără orizont a gazdelor, oaspeții au beneficiat de câteva situații monumentale de gol, ratate cu seninătate. Rapid CFR Suceava a avut o bună oportunitate de a reduce din handicap în urma unei centrări perfecte a lui Daniel Bălan, însă Sumanariu a reluat defectuos balonul cu capul din cinci metri. Nou intratul Apostol a reușit totuși să marcheze în minutul 87 când s-a descurcat bine în careul brăilean. Tot el a avut șansa egalării în prelungiri, centrarea foarte bună, cu stângul, a lui Golofca fiind reluată pe lângă poartă, cu capul, din trei metri. Ultimul eveniment al meciului, care merită menționat, a fost o intrare periculoasă inutilă a tânărului Jitariuc, complet ieșit din joc cât a evoluat, pentru care a fost eliminat de pe teren.

Așadar, Rapid CFR Suceava – Dacia Unirea Brăila s-a încheiat 1-2 și din ”elanul” de după meciul cu Rapid București când de pe locul secund în clasament se ”visa” la primul eșalon valoric, s-a ajuns la un fel de ”blazare”, la locul șase în clasament și la probleme grele pentru calificarea în play-off. Este adevărat și faptul că echipa suceveană a fost dezavantajată clar de arbtraj în partidele cu Academica Clinceni și Dunărea Călărași, dar aceste lucruri se întâmplă și la ”case” mai mari și trebuie depășite de jucătorii cu experiență. Interesant este faptul că după ce nu a reușit să se ”bată” cu echipele din sud, Rapid CFR Suceava trebuie, ca să revină pe ”linia de plutire”, să se lupte cu Bucovina Pojorâta în etapa viitoare.

Rapid CFR Suceava: Niga – D. Bălan, S. Ciobanu, Ferariu, Semeghin (cpt) – Golofca, Sumanariu, Onciu, Dănilă – M. Negru, M. Enciu.
Rezerve: Hânţescu – R. Sava, Vornicu, Jitariuc, Al. Vrabie, G. Apostol, Sfrijan.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Dacia Unirea Brăila: Cr. Mitrea – Iosofache, L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu, M. Dima, C. Roşu, Puşcaşu, P. Ioan, S. Frunză (cpt), Muscă.
Rezerve: Leu – Onofraş, G. Iordache, Olenic, Nicoliţă, Stângaciu, Istrate
Antrenor: Alin Pânzaru
Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (ambii din Baia Mare).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava