Concert pascal
MOPAN Suceava

Rapid Suceava a încheiat cu brio una dintre cele mai dificile săptămâni din acest debut de sezon competițional în seria I a Ligii a II-a de fotbal. După ce a trecut la limită de Bucovina Pojorâta, în runda a II-a și apoi de Ceahlăul Piatra Neamț, în turul V al Cupei României, gruparea suceveană a reușit să câștige cu 1-0 și partida din etapa a III-a cu Gloria Buzău, partidă disputată sâmbătă 12 septembrie pe stadionul ”Areni”.
Începutul întâlnirii dintre Rapid Suceava și Gloria Buzău a fost unul echilibrat, oaspeții aliniind o echipă cu jucători masivi în compartimentul ofensiv. Cele mai clare ocazii de gol din prima repriză au aparținut gazdelor, Enciu și Edi Sandu ratând situații bune de a înscrie. Cea mai frumoasă fază a meciului s-a petrecut în minutul 29 când Onciu a trimis balonul în transversal porții buzoiene dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri. În pofida dominării sucevene, oaspeții au avut cea mai mare oprtunitate de a puncta. La un balon lung trimis în adâcime pe faza ofensivă a echipei pregătite de Ion Viorel, tânărul Tăutianu îl atacă imprudent prin alunecare pe Pălimaru și arbitrul de centru acordă penalty pentru buzoieni. Din fericire pentru suceveni, Dumitrescu trage în bară și scorul de pe tabela de marcaj a stadionului ”Areni” a rămas nemodificată la pauză, scor 0-0.

Elevii antrenorului Bogdan Tudoreanu a fost la conducerea ostilităților și în repriza secundă. Atacul gazdelor a fost ”împrospătat” prin intrările lui Mircea Negru și Vrabie și acest lucru s-a simțit pe teren.
În minutul 75 mingea centrată de Daniel Bălan ajunge la Sorin Ciobanu care o retrimite în zona punctului de la 11 metri de unde Tăutianu o prelungește la Sfrijan care marchează din apropiere pentru 1-0 ăn favoarea sucevenilor. Euforia autorului golului a fost scurtată de centralul partidei care i-a acordat cartonașul galben, al doilea și Sfrijan, care a urcat pe gard în zona galeriei, a fost eliminate din joc.

Buzoienii au revenit în atac, dar portarul Hânțescu a fost de fiecare dată la post. Tot sucevenii au fost mai periculoși în ofensivă, Mircea Negru a driblat tot ce i-a ieșit în cale, însă mingea i-a venit pe piciorul drept, cu care nu este în relații prea bune și a fost blocat de apărătorii adverși. Gloria Buzău a avut o situație imensă de egalare în prelungiri, dar balonul trimis cu capul de Pălimaru a fost scos de sub bara transversal de portarul Hânțescu.
Victorie dificilă pentru Rapid Suceava în meciul cu Gloria Buzău, o formație incomodă și bine așezată în teren. Șase puncte pentru Rapid Suceava după trei etape și moral bun pentru partida din runda viitoare, la SC Bacău.

Rapid Suceava: Hânţescu – D. Bălan, Tăutianu, S. Ciobanu, Semeghin (cpt) – Jitariuc, Onciu, Sfrijan, Golofca – Ed. Sandu, M. Enciu.
Rezerve: Ct. Pascal – Vornicu, M. Negru, Ferariu, Gheorghiciuc, Aeroaiei, Vrabi.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Gloria Buzău: Sârbu – E. Chivu, Ct. Vlaicu, Dăniţă (cpt), G. Ghiţă – N. Popescu, G. Marcu, Cl. Dumitrescu, B. Danciu – Mug. Dedu, Pălimaru.
Rezerve: Stoicescu – I. Ghinea, Bobe, Al. Marin, Răduca, R. Matei, I. Spătaru.
Antrenor: Viorel Ion
Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenţi: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava