Concert pascal
MOPAN Suceava

Runda a VIII-a a turneului play-off al seriei I a Ligii a II-a a programat pentru Rapid Suceava o nouă întâlnire cu ”academicienii” din Pitești. Degeaba și-au imaginat unii că argeșenii vor veni cu juniorii sau în vacanță pe ”Areni”, oaspeții prezentându-se la această partidă cu cel mai bun unsprezece și cu dorință de a face un joc bun. Fundașul Plecanciuc spunea că ultimele impresii contează vizavi cu faptul că echipa sa Rapid Suceava urma să joace acasă în fața propriilor suporteri cu Academica Pitești și apoi CF Brăila. Ei, penultima impresie a fost una cam amară, sucevenii pierzând fără drept de apel în fața piteștenilot cu scorul de 1-4, oaspeții fiind ”blânzi” cu gruparea gazdă.
Până în minutul 21 disputa dintre Rapid Suceava și Academica Piteștia fost destul de echilibrată, argeșenii arătând clasă în fața unei echipe decimate de accidentări care a avut pe banca de rezerve trei juniori de 14-15 ani. În minutul 21 Stelian Stancu a deschis scorul cu un șut sănătos din careu. Peste doar un minut șutul centrare al aceluiași jucător a fost deviat în proprie poartă nefericit de Plecanciuc și tabela de scor de pe ”Areni” a arătat scorul de 0-2. Reveniți în atac, sucevenii au avut șansa să reducă din handicap în minutul 36 când au beneficiat de un penalty. A executat însă slab Sfrijan și scorul la pauză a consemnat avantajul de două goluri în favoarea echipei Academica Pitești.


Blazați, dezorientați și ghinioniști, jucătorii pregătiți de Bogdan Tudoreanu au încercat să ”miște” ceva în repriza secundă, dar nu au reușit, singura lor satisfacție fiind jocul bun de pase în propria jumătate de teren și cu portarul. Piteștenii au evoluat dezinvolt și și-au creat o sumedenie de ocazii ratate însă cu seninătate, chiar și bara opunându-se golului la șutul bombă a lui Deletic. Relativ contrar cursului jocului, Rapid Suceava a redus din handicap prin golul lui Golofca în minutul 67.
După acest gol care părea cel al revenirii, Academica Pitești și-a arătat reala valoare. Mai întâi Pușcaș a deviat în poartă lovitura liberă executată de Vezan, pentru ca apoi Pătulea să-l ”execute” pe portarul Pascal după o eroare a lui Plecanciuc. Același jucător putea mări avantajul oaspeților după ce celălalt fundaș central al sucevenilor, Ferariu a călcat într-o gropiță pe ”Areni”. A fost doar 1-4 în partida dintre Rapid Suceava și Academica Pitești, oaspeții onorându-și cartea de vizită, gazdele nereușind să depășească pasa extrem de proastă în care se află. Singurul moment bun al sucevenilor a fost debutul în eșalonul secund al tânărului Robert Bosânceanu la nici 15 ani împliniți.
Din ultimele două partide în fața propriilor suporteri, pentru Rapid Suceava a mai rămas doar unul, cel de miercuri 27 mai de la ora 18.00 cu CF Brăila, meci care ar mai putea fi ca un fel de zaharină în cafeaua neagră din ultima perioadă.

Rapid Suceava: C. Pascal – D. Bălan (cpt.), Ferariu, Plecanciuc, Sumanariu – Sfrijan, G. Apostol, M. Onciu – Gheorghiciuc, Buziuc, Golofca.
Rezerve: Rebenciuc – Velescu, C. Bosânceanu, Vornicu, R. Bosânceanu, Bolocan, Vatamaniuc.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Academica Pitești: C. Lungu – Viţelaru, B. Marciuc, M. Chiţu, St. Stancu (cpt.), Cr. Puşcaş, Kone, Deletic, Pătulea, C. Ispir, Val. Munteanu.
Rezerve: Boşneag – A. Niţu, Al. David, Vezan, C-tin. Dedu, Venţer, A. Radu
Antrenor: Ciprian Urican
Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); Asistenţi: Andrei Simonis (Bucureşti) şi Dan Lucian Ilieş (Braşov).

Rezultate consemnate în etapa a VIII-a a turneului play-off:
Rapid Suceava – Academica Pitești    1-4
Gloria Buzău – FC Voluntari    1-2
SC Bacău – CF Brăila    3-2

Clasament play-off
1. FC Voluntari                 30    23    4    3    77-26    73
2. Academica Piteşti       30    19    6    5    62-20    63
3. Gloria Buzău                30    14    4    12    51-49    46
4. SC Bacău                      30    13    6    11    51-40    45
5. Rapid Suceava            30    11    8    11    48-49    41
6. CF Brăila                      30    8    11    11    38-43    35

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava