Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii dorneni au efectuat o razie de amploare în municipiul Vatra Dornei în urma cărora trei bărbați au fost reținuți. În cursul zilei de joi, 21 martie 2024, între orele 6:00 și 15:00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a  organizat o razie în sistem integrat, fiind angrenate toate structurile din cadrul subunității, precum și lucrători din cadrul Secției de poliție rurală arondată. În cadrul acțiunii au fost angrenați și lucrători din cadrul Jandarmeriei Suceava.

La razie au participat 34 de efective din cadrul subunităţii și posturilor de poliţie comunale aflate în coordonare, doi lucrători din cadrul CICE Vatra Dornei, șase subofițeri jandarmi din cadrul Detașamentului 4 de jandarmi Vatra Dornei, un polițist local, patru lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, patru lucrători din cadrul OS Vatra Dornei, doi lucrători din cadrul R.A.R. Suceava și doi lucrători din cadrul I.S.C.T.R. Suceava

Concepția de acțiune a fost una preventiv-reactivă și s-a acționat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și siguranței cetățeanului, pentru combaterea faptelor de natură judiciară, descoperirea autorilor și tragerea la răspundere penală pentru faptele săvârșite.

Dispozitivul constituit a avut ca principal scop asigurarea ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, teraselor, magazinelor cu program non-stop, sălilor de jocuri de noroc, precum și pe linia prevenirii faptelor cu violență comise în proximitatea acestora și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal.

Totodată, s-a avut în vedere prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier și implicit generarea unui sentiment de siguranță participanților la traficul rutier pe întreaga zonă de responsabilitate a subunității.

De asemenea, s-a urmărit combaterea contrabandei cu produse accizabile în zona pieței și a bazarului, prevenirea și combaterea comerțului ilicit și prevenirea și combaterea infracțiunilor/ contravențiilor la regimul silvic.

În cadrul raziei au fost aplicate 102 sancţiuni contravenționale  în valoare de 65.055  lei, din care: O.U.G. 195/2002 – 92 în valoare de 45.055 lei; Legea 61/1991- 3 cu 7000 lei; Legea 227/2015 – 2 cu AV, Legea 171/2010 – 4 în valoare  de 6000 lei, alte acte normative – 1 în valoare de 7000 lei.

Au fost legitimate 230 de persoane și au fost controlate 210 autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest/ drugtest 91 de șoferi. De asemenea, au fost reținute șapte permise de conducere și au fost ridicate 10 certificate de înmatriculare. Totodată, s-au efectuat verificări la 14 unități economice.

Au fost intensificate și activitățile de cercetare penal, fiind efectuate 2 percheziții domiciliare și dispunându-se reținerea față de 3 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

 

Totodată, au fost confiscate un autoturism și cantități de material lemnos, alte bunuri și sume de bani în valoare totală de peste 10.000 lei.

Astfel, la data de 21.03.2024, în cadrul raziei desfășurată pe raza municipiului Vatra Dornei, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Vatra Dornei la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt la data de 03.02.2024 pe raza comunei Ciocănești, respectiv la data de 03.03.2024 pe raza municipiului Vatra Dornei.

Cu ocazia perchezițiilor la trei bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost identificate mai multe bunuri care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. De asemenea, în locuința unuia dintre bărbați a fost identificată și o butelie pentru gaz, care provine din infracțiunile de furt ce fac obiectul cercetărilor.

Tot cu ocazia percheziției domiciliare la domiciliul unuia dintre bărbați a fost identificat și un branșament ilegal la rețeaua națională de curent electric, sens în care a fost solicitat sprijin de specialitate din partea reprezentanților unității de profil, fiind întocmit dosar penal pentru pentru comiterea infracțiunilor de prev. de art. 228 alin. 1 și 3 Cod penal și art. 92 alin. 2 din Legea 123/2012.

De asemenea, polițiștii au dispus ridicarea și imobilizarea unui autoturism (val. aprox. 1500 euro) utilizat la săvârșirea unor infracțiuni de furt. Cu ocazia activităților desfășurate s-a reușit probarea activității infracționale a celor bărbați care au recunoscut comiterea faptelor, urmând a se face demersuri pentru recuperarea prejudiciului. Cei trei au fost conduși cu mandat de aducere la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, față de aceștia fiind luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunior de  furtul calificat, faptă prev. de art. 228, alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d, alin. 3 din Codul penal și art. 92 alin. 2 din Legea 123/2012.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava