Peste 50 de polițișți din cadrul Poliției Municipiului Suceava și IPJ Suceava organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe controale în barurile și discitecile din Suceava, fiind efectuate verificări și la casele de pariuri sportive şi sălile de jocuri de noroc.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, ora 22:00 și până duminică, la ora 5:00, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost organizată o acțiune pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale în segmentul stradal care produc un sentiment pronunțat de insecuritate cetățenilor și pentru menținerea siguranței participanților la traficul rutier, fiind vizate zonele de risc identificate precum barurile, terasele, sălile de jocuri, stațiile mijloacelor de transport, cât și principalele artere de circulație, asigurându-se o prezență activă și vizibilă a elementului polițienesc.

La acțiunea organizată au participat 58 lucrători, din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi Substanțe Toxice și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava și Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava,  din care 53 lucrători de poliție (35 ordine publică, 6 rutieră, 8 investigații criminale, 2 investigarea criminalității economice și 2 arme), 3 lucrători jandarmi și 2 lucrători pompieri, acționând cu 18 autospeciale din dotarea structurilor implicate.

Efectivele participante au acționat în special în zonele aglomerate, respectiv în zona parcului Universității, parcul din apropierea Policlinicii Areni, zona Albina, zona Curcubeu, magazinul Mihalex din Cartierul Obcini, zona restaurantului La Radu – Obcini, zona ABC – Obcini, zona localurilor La Bibliotecă, Studențească, Versus, Parcul Central Prof. Ioan Nemeș, Padrino Lounge, zona Bebelușul, Parcul Simion Florea Marian și în Parcul 3 Bărboși, zona Orizont, zona Bisericii Sf. Andrei, zona Parcului din proximitatea Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, str. Gheorghe Doja, cartierul Cuza Vodă 2, local Terminus, str. Putna, zona complex-urilor comerciale Shoping City, Iulius Mall, club Strikers.

„În cadrul acţiunii organizate și desfășurate s-a urmărit asigurarea climatului de siguranţă civică şi respectării legii prin desfăşurarea de acţiuni specifice în sistem integrat pe principalele artere rutiere de intrare în municipiul Suceava, desfăşurarea de acţiuni punctuale pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, precum şi a celor urmărite în temeiul legii.

De asemenea, acțiunea a vizat menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică prin prevenirea comiterii faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi a celor săvârşite cu violenţă; prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona discotecilor, barurilor, night-club-urilor şi altor localuri de alimentaţie publică, sălilor de jocuri; prevenirea accidentelor rutiere cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule a normelor privind circulaţia pe drumurile publice”, se precizează în comunicatul Poliției Suceava. În cadrul acțiunii au fost legitimate 503 de persoane și au fost atenționate/avertizate 62  dintre acestea. De asemenea, au fost verificați 23 de agenți de pază și au fost identificate 69 de persoane străine de localitate, care nu și-au putut justifica prezența, fiind dispuse măsuri de verificare. Polițiștii au mai verificat 57 de obiective și 202 vehicule. În total au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 52.500 lei, au fost reținute 3 permise de conducere, 6 cerificate de înmatruiculare și 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare. În același timp, 81 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și au fost constatate 3 infracțiuni.

În comunicat se arată că au fost aplicate și șapte avertismente pe linia situațiilor de urgență, urmând a fi continuate verificările cu privire la legalitatea documentelor existente pe această linie la nivelul obiectivelor controlate și aplicate sancțiunile contravenționale care se impun.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava