Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a declarat că în ședința de marți, Senatul României a votat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.263 privind sistemul unitar de pensii publice.
Virginel Iordache a explicat că această propunere legislativă are ca obiect de reglementare modificarea aliniatului 5 al art.65 privind sistemul unitar de pensii publice cu modificările și completările ulterioare în sensul că persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui, a extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de emisii de gaze cu efect de seră, cupru, cobalt, sulf, precum și a zonelor puternic poluate pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare standard de pensionare cu doi ani fără penalizarea prevăzută de lege.
Virginel Iordache a subliniat faptul că la propunerea senatorilor PSD de Suceava printre localitățile ce s-ar încadra în prevederile acestei modificări se află și municipiul Suceava. „Am propus acest amendament deoarece fostul combinat IFA a provocat nenumărate suferințe sucevenilor”, a explicat senatorul social democrat. El a adăugat că după votul în Senat, proiectul de lege va fi transmis spre aprobare în Camera Deputaților.

Reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare a fost votată în Senat, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Politic
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava