Concert pascal
MOPAN Suceava

Sportivii de la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi au avut o comportare remarcabilă în etapele din acest an ale Campionatului Naţional Outdoor de tir sportiv. În urma rezultatelor obţinute în probele de puşcă glonţ, 14 dintre trăgători s-au calificat la etapa finală. În plus, sportvii pregătiţi de Ştefan Buiucliu, au reuşit să-şi completeze şi echipele, fiecare din cele două cluburi menţionate anterior calificându-se cu câte două echipe, una feminină şi una masculină.

Din cele şase etape disputate până în prezent, în ultimele trei au fost prezenţi şi juniorii III în cadrul unui proiect de promovare a juniorilor mici desfăşurat de Federaţia Română de Tir Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului, în care cele două foruri au asigurat masa şi cazarea, cluburile participante suportând doar costul deplasărilor.

În plin sezon competiţional, 10 dintre sportivii de la CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi au efectuat un cantonament de 10 zile la Iaşi. Scopul acestui stagiu de pregătire a fost testarea nivelului de performanţă sportivă în două competiţii oficiale.

Primul concurs a fost Cupa Prieteniei, unde alături de sportivii suceveni au tras şi sportivi din Republica Moldova, a doua competiţie fiind etapa a cincea din Campionatul Naţional.

„A fost un stagiu de pregătire reuşit în care sportivii noştri au avut ocazia să-şi verifice potenţialul în compania unor adversari puternici. Cu acest prilej ne-am şi completat echipele pentru finalele Campionatului Naţional” a declarat antrenorul Ştefan Buiucliu.

CSM Suceava şi CSŞ Rădăuţi au încheiat etapa a şasea a Naţionalelor cu mai multe clasări pe podiumul de premiere în probele de puşcă glonţ. La juniori II, Daniel Buburuzan de la CSŞ Rădăuţi a câştigat proba de tragere din poziţia culcat, colegul său Andrei Pavăl terminând al doilea, iar Sebastian Coturbaş al treilea. CSM Suceava a punctat prin Maria Buburuzan, sportivă care s-a clasat a treia la puşcă cu aer comprimat şi a doua în proba de puşcă glonţ din poziţai culcat.

„Cu aceste performanţe am reuşit să completăm cele patru echipe cu care vom participa la turneul final. Îmi pun mari speranţe în aceşti copii, dar şi în seniorii Andreea Robciuc şi Iulian Andriescu” a menţionat antrenorul Ştefan Buiucliu.

Următoarea competiţie de anvergură pentru tiriştii suceveni este Cupa României care se va desfăşura în perioada 10-12 iulie la Bucureşti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava