Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul lunii ianuarie 2024 debutează un proiect inedit în beneficiul unor școli cu elevi provenind din medii dezavantajate din județele Botoșani și Suceava. Rotary Club Botoșani și Rotary Club Suceava Cetate și-au unit forțele pentru a implementa o serie de acțiuni în folosul unor copii din mediul rural, în special cei cu o situație socială defavorizată. Proiectul „PRIETENIE ȘI INCLUZIUNE – COEZIUNE ÎN ECHIPĂ” are drept obiectiv promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea relațiilor de prietenie și consolidarea coeziunii în echipă și comunitate prin implicarea tuturor actorilor educaționali în mediul școlar. Mai specific, proiectul vizează o serie de acțiuni pentru elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, jud. Botoșani și Școala Gimnazială „Constantin Tomescu ” Pleșești – Școala Osoi, jud. Suceava.

Conceptul cheie al proiectului, PRIETENIA, este menit să transpună în practică teoria unei coeziuni a grupului prin consolidarea relațiilor între elevi, dar și între elevi și cadre didactice, între acestea și părinți, între membrii comunității, dar și între cele două școli implicate în proiect. Prin crearea acestor relații de prietenie, școlile vor avea o capacitate crescută de tratare a unor aspecte sensibile și vor sprijini proactiv elevii dezavantajați în vederea creării unui acces egal și neîngrădit pentru toți la educație.

Finanțarea proiectului se realizează în cadrul programului „Educație pentru noua generație”, susținut, implementat și co-finanțat de Rotary District 2241 România și Republica Moldova. Parteneriatul dintre Rotary Club Botoșani și Rotary Club Suceava Cetate presupune un angajament al organizației de a promova și de a susține educația la toate nivelurile, accesul egal la instrumente educative moderne în beneficiul generațiilor tinere. Printre activitățile proiectului enumerăm: schimburi de experiență și cursuri de specializare pentru cadre didactice, ateliere de educație financiară pentru copii, de acordare a primului ajutor, dar și achiziționarea de cărți cu scopul promovării cititului ca primă opțiune pentru petrecerea timpului liber.

Detalii suplimentare despre proiect, precum și despre alte acțiuni ale cluburilor Rotary partenere pot fi regăsite contactându-ne pe adresele de mail: office@rotarybotosani.ro și contact@rcsc.ro.

Motto: A servi mai presus de sine.

Rotary Club Botoșani și Rotary Club Suceava Cetate și-au unit forțele pentru a implementa acțiuni în folosul unor copii din mediul rural, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava