Concert pascal
MOPAN Suceava

La primul meci în fața propriilor suporteri din acest sezon competițional, echipa de rugby CSM Suceava a primit sâmbătă 22 aprilie, pe stadionul ”Unirea”, vizita celei mai bune echipe a grupei a treia, RC Bârlad. Gazdele nu au rezistat în fața vasluienilor decât o repriză, scorul final al întâlnirii fiind 66-18 în favoarea oaspeților.

Formația pregătită de Marcel Crețuleac, ajutat de Vasile Conache, a început partida cu RC Bârlad de la 0-12, oaspeții marcând două eseuri la primele două atacuri ale lor profitând de debutul extrem de timorat al gazdelor. La 19-0, sucevenii s-au trezit și au punctat dintr-o lovitură de pedeapsă reușită de Sabin Crețu de la circa 45 de metri. Pe fondul jocului bun al veteranilor Preutescu și Nichitean, gazdele au reușit și două eseuri prin Vitalie Bulat și căpitanul echipei Lucian Preutescu, unul din ele fiind transformat de Vlad Muraru. Așadar, după o revenire de excepție scorul la pauza meciului CSM Suceava – RC Bârlad a fost 15-19.

După pauză, oaspeții au profitat de eliminarea căpitanul de echipă sucevean Lucian Preutescu și de accidentarea a doi jucători, după înlocuirile făcute și au mai adăugat pe tabela de marcaj 47 de puncte. De menționat totuși faptul că arbitri au fost vădit de partea bârlădenilor, deși ei nu aveau nevoie pentru că oricum ar fi câștigat, iritând atât jucătorii, cât și publicul spectator.

Deocamdată, atât pot jucătorii suceveni care au dat dovadă de dăruire și caracter jucând până la final deși la un moment dat erau cu trei mai puțin pe teren. Respect și pentru formația oaspete care și-a apărat șansa și a arătat faptul că iubește jocul cu balonul oval, cel mai frumos gest al vasluienilor venind pe final când un jucător sucevean accidentat serios a fost dus pe brațe până la Salvare de doi echipieri bârlădeni. Să nu uităm totuși, unul din marele câștiguri ale sucevenilor în acest meci și anume apariția tânărului Godroman, singurul care a punctat, din lovitură de pedeapsă pentru gazde, acest sportiv arătând excelente calități în jocul de picior cum nu am mai văzut de multă vreme.

Faptul că echipa de rugby CSM Suceava continuă să existe este un câștig în sine, cei 60 de ani de istorie meritând cel puțin acest lucru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava