Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai multe echipe de salvamontiști din Suceava și din alte județe ale țării vor relua luni, 15 ianuarie a.c., căutările alpinistului Liviu Sorin Pandelea, care este în continuare dispărut după ce a fost prins de o avalanșă în masivul Călimani, pe data de 1 decembrie 2017. Astfel, luni va avea loc acțiunea denumită generic „Avalanșa din Călimani – Salvamont România”, care care vor participa echipe salvamont din Vatra Dornei, Suceava, Mureș, Neamț, Sibiu, Maramureș și Bistrița Năsăud.
Salvamont Vatra Dornei a informat printr-un comunicat de presă că în momentul de față conditiile meteorologice și starea zăpezii sunt favorabile unei acțiuni de căutare. Asta în condițiile în care temperaturile sunt scăzute în intervalul 12 – 15 ianuarie reduc destul de mult riscurile producerii unor noi avalanșe (nivel 2 /3). „Mulțumim pe această cale tuturor voluntarilor care și-au exprimat sprijinul și dorința de a ajuta la căutări, dar zona prezentând încă risc de avalanșă precum și temperaturi resimțite de -20 / -25 C nu ne permit expunerea la pericole a unor alte persoane. Cu toții  dorim să-l aducem pe Sorin acasă”, au transmis salvamontiștii din Vatra Dornei.
Reamintim că pe data de 1 decembrie 2017, trei alpiniști au fost prinși de o avalanșă în timp ce urcau spre vârful Pietrosul Călimani pentru a arbora Drapelul României, de Ziua Națională. După avalanșa de pe 1 Decembrie, unul dintre cei trei alpiniști, Lucian Drăgan, în vârstă de 36 de ani, a fost salvat de echipele de intervenție. Din nefericire, o tânără din grup, Nathy Josse, a fost găsită moartă. Al treilea alpinist, Liviu Sorin Pandelea este în continuare dispărut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava