Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto94 poze în acest set

O zi superbă pentru o sărbătoare superbă. ”Sărbătoarea Muntelui” manifestare organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural Bucovina a umplut până la refuz Munceii Rarăului. Oamenii au venit în număr extrem de mare să guste din Bucovina, din produsele sale tradiționale, să asculte folclor autentic și să-și clătească privirea în minunatele peisaje de pe masivul Rarău. La ediţia de anul acesta a festivalului scena pe care s-au ținut spectacolele folclorice a fost amplasată în ultima parcare a Transrarăului, dinspre Pojorâta spre vârful muntelui Rarău.

Priveliștea a fost una de vis întrucât în fundal puteau fi admirate Pietrele Doamnei în toată splendoarea lor. În acest peisaj au concertat Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, precum şi invitaţii Laura Lavric, Maria Lia Bologa, George Finiş, Călin Brăteanu, Angelica Flutur, Sorin Filip, Lucica Păltineanu, Nicoleta Hafiuc, Marian Gogan, Laura Erhan, Andreea Chisăliţă, Rodica Andronic şi Nicolae Vieru. La „Sărbătoarea Muntelui” de pe Rarău au mai participat Ansamblul Folcloric „Arcanul” din Fundu Moldovei, „Buciumaşii de la Câmpulung”, grupurile folclorice „Obcina Stânişoarei” Mălini, „Dor Bucovinean” Botoşana, „Huţulii” Moldoviţa, „Plaiurile Pojorâtei”, „Florile Sadovei” din Sadova şi „Piatra Şoimului” din Câmpulung Moldovenesc.

Manifesterea a fost deschisă de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, care i-a avut alături pe primarii din zona de munte. ”Daţi-mi voie să salut întreagaţară de pe munţii Rarău. De pe acest platou superb, de unde se uită la noi Giumalăul, muntele Ceahlău, munţii Rodnei şi cei 12 apostoli. Suntem într-o zonă de vis. Mă bucur să fie o parte dintre primari alături de mine pentru că sărbătorim alături de locuitorii zonei de munte această minunată sărbătoare într-o zi superbă. Şi doar atât vreau să vă spun – încep să fie motive de sărbătoare. Se întrezăreşte câte ceva pentru zona de munte. În primăvară sărbătoreaţi urcatul oilor la munte, în mai, la Bucşoaia, la Hora Bucovinei, acum suntem la cota 1600, în munţii Rarău, unde crescătorii de oi şi-au pus stânele şi îi felicit şi le mulţumesc”, a declarat Flutur. Trebuie spus că prezentatorul festivalului a fost actorul Marius Rogojinschi.

”Sărbătoarea Muntelui” a umplut de oameni Munceii Rarăului, 8.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava