Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul acțiunii Blocada de la finalul acestei săptămâni, polițiștii suceveni au prins mai mulți șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”.

Astfel, la data de 6 octombrie 2023, la ora 13:04, echipajul de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier a Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Tudor Vladimirescu, din comuna Sadova a oprit în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 31 de ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc. În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la sediul Spitalului Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.  În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal. De asemenea, a fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției, fiind retras și certificatul de înmatriculare, pentru abaterea prev. de art. 102 alin.1 pct. 1 din OUG 195/2002 RM.

Tot vineri, la ora 16:30, o patrulă din cadrul Poliției Preutești care patrula pe drumul comunal din satul Meresti, comuna Vulturesti, a oprit pentru control trafic autoturismul condus de un localnici în vârstă de 49 de ani. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1.21 MG/L alcool pur în aerul expirat, iar ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev şi ped de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.

În aceeași zi, în jurul orei 21:40, un echipaj de poliție din Câmpulung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Calea Transilvaniei a oprit autoturismul condus de către un bărbat de 39 de ani, din comuna Slatina, sat Herla. Urmare a testării, aparatul etilometru a indicat valoarea de 1.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea prelevării de mostre biologice de sânge.  La spital șoferul a refuzat prelevarea de monstre biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice”, faptă prev. şi ped. de art. 337 din Codul Penal.

Un alt șofer beat a fost prins în trafic pe drumul comunal 71 din satul Moara Carp, comuna  Moara. Conducătorul auto era un localnic, acesta fiind testat cu aparatul alcooltest. Rezultatul a fost de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la UPU Suceava în vederea  prelevării probelor biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii SPR. 9 Șcheia.

În cursul zilei de sâmbătă, la ora 19.55, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, acționând în cadrul planului BLOCADA pe raza comunei Slatina au oprit pentru control autoturismul condus de către un localnic care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal, care va fi soluţionat procedural de către lucrătorii P.P. Slatina.

Și tot sâmbătă, la ora 14.25, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră pe raza localității Satu Mare, au oprit pentru control autoturismul ce se deplasa pe DJ 178B din această comună. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Grănicești, județul Suceava, care emana halenă alcoolică. S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest din dotarea SPR 3 Marginea, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul autoturismului a fost transportat la Spitalul Municipiului Rădăuți și cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) din Codul penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de poliție Satu Mare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava