Concert pascal
MOPAN Suceava

Un profesor universitar a avut parte de o surpriză extraordinară când a descoperit un scenariu abandonat și a realizat că acesta este scris de nimeni altul decât Stanley Kubrick, cu cel puțin 60 de ani în urmă. El cerceta ultimul proiect al regizorului când a găsit paginile în arhivele din Londra ale lui Kubrick, scrie contactmusic.com.

Intitulat ‘Burning Secret’, scenariul a fost descoperit de Nathan Abrams de la Universitatea Bangor; un profesor de film, care studia recent o carte despre ultima peliculă a lui Kubrick, ‘Eyes Wide Shut’. Paginile i-au fost prezentate de o rudă a unui partener al realizatorului de film, potrivit sursei citate.

„Fiul colaboratorului lui Kubrick, care dorește să rămână anonim momentan, mi-a arătat o copie.” a spus Abrams pentru BBC. „ Se pare că este autentică. Cel mai probabil așa-zisul colaborator urma să lucreze la un film, dacă ar fi avut șansa să-l și lanseze.”

Dar ‘Burning Secret’ a fost considerat a fi prea controversat în acele vremuri, indferent de insistențele lui Abrams asupra faptului că este fantastic, și prin urmare nu a dat roade.

„Nimeni nu știa dacă s-a scris un scenariu de fapt și dacă a fost finalizat, iar acum avem răspunsul și avem un scenariu complet” –  a continuat profesorul.

Kubrick a fost o legendă care a realizat adaptări aclamate de critici cum ar fi ‘2001: A Space Odyssey’, ‘A Clockwork Orange’ și ‘The Shining’. La fel ca operele sale, ‘Burning Secret’ a fost de asemenea o adaptare după o nuvelă scrisă în anul 1913 de Stefan Zweig. Kubrick a lucrat la aceasta în colaborare cu Calder Willingham, în 1956.

Povestea îl surprinde pe un băiețel american de 10 ani, care se împrietenește cu un baron austriac captivant; un bărbat care îi frânge inima când îl îndepărtează, dezvăluind că intențiile sale au fost de la început de a se apropia de mama lui. Istorisirea a sfârșit prin a fi adaptată de Andrew Birkin în filmul cu același nume din 1988, cu Faye Dunaway și Klaus Maria Brandauer în distribuție. Dar astfel de subiecte nu erau considerate potrivite în anii ’50 și au existat speculații că proiectul a fost anihilat când MGM a aflat că scenaristul lucra la filmul anti-razboi ‘Paths of Glory’.

Nu era deloc neobișnuit ca unele proiecte să-i scape influentului realizator de filme, având în vedere că se afla într-o eră înainte de cea digitală.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava