Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a convocat astăţi o şedinţă care a vizat problemele legate de întocmirea proiectelor de amenajamente pastorale. La şedinţă au fost convocaţi directorul Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Suceava, Vasile Costan și directorul Camerei Agricole Judetene Suceava, Duţu Haralampie, care este și coordonatorul Grupului de Lucru constituit la nivelul judeţului în vederea întocmirii proiectelor de amenajamente pastorale. La şedinţă au participat şi juriştii din cadrul Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor, a aplicării Actelor Normative şi Contencios Administrativ şi Corpul de control al Prefectului judeţului Suceava.
„Dat fiind demersurile întreprinse de juriştii din cadrul Instituţiei Prefectului referitor la luarea măsurilor necesare privind întocmirea proiectelor de amenajamente pastorale cu respectarea prevederilor legale, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Camerei Agricole Judetene Suceava şi a Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Suceava, s-a hotărât ca toate unităţile administrativ teritoriale care au întocmit amenajamente pastorale, să se prezinte cu acestea la Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Suceava în vederea revizuirii”, a spus Constantin Harasim. El a precizat că o parte a amenjamentelor au fost revizuite, revizuire avizată de DAJS, acestea fiind întocmite în condiţiile legii. De asemenea, o altă parte a acestor amenajamente în curs de analiză la DAJS, urmând ca unităţile administrativ teritoriale care nu au prezentat amenajamentele întocmite spre verificare să se prezinte cu ele în vederea revizuirii lucrărilor şi obținerii avizului de către această instituţie.
În cadrul întâlnirii s-a solicitat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Direcţia Generală Politici Agricole şi Strategii un punct de vedere în ceea ce priveşte procesul de remediere a deficienţelor constatate în proiectele de amenajament pastoral, pe cale administrativă, fără intervenţia instanţei de contencios administrativ.
„Solicităm ca unităţile administrativ teritoriale care nu au prezentat amenajamentele pastorale să le depună la Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Suceava în vederea reanalizării acestora dat fiind faptul că, începând cu anul 2016 este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral.
Deoarece una din atribuţiile principale ale prefectului este cea de exercitare a controlului de legalitate asupra hotărârilor adoptate de consiliile locale, s-a încercat remedierea pe cale administrativă a deficienţelor constatate în proiectele de amenajament pastoral prin îndrumarea unităţilor administrativ teritoriale în procesul de elaborare a actelor administrative, activitate realizată şi prin circularele transmise cu privire la administrarea păşunilor proprietatea UAT-urilor din judeţ şi prin solicitarea de revizuire a proiectele de amenajament pastoral”, a precizat prefectul județului Suceava.

Şedinţă la Prefectură pentru clarificarea problemelor legate de întocmirea amenajamentelor silvice, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava