Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD din colegiul de munte al judeţului Suceava, Neculai Breanu, vrea ca Executivul României să iniţieze un proiect de Lege a minelor. Neculai Bereanu a declarat că a fost unul dintre susţinătorii legii cu privire la exploatarea minieră de la Roşia Montană, în condiţiile în care acest proiect avea ca efect creearea de noi locuri de muncă. Bereanu a spus că în condiţiile în care comisia specială a Parlamentului României a decis respingerea acestui proiect este necesară iniţierea unui proiect de lege din partea Guvernului care să aibă în vedere toate exploatările miniere din România. El a arătat că acest lucru ar însemna atât redeschiderea unor exploatări miniere din România, dar şi crearea de noi locuri de muncă.

„În momentul de faţă nu există o lege a minelor. Nu există prevederi clare cu privire la condiţiile de exploatare, iar statul român trebuie să facă o lege clară în acest sens. Am propus grupului PSD din Senat acest proiect cu privire la necesitatea unei legi a minelor şi concluzia a fost că trebuie susţinută o iniţiativă în acest sens”, a spus Neculai Bereanu. El a subliniat că o astfel de iniţiativă ar avea un efect pozitiv pentru judeţul Suceava, în condiţiile în care un cadru legislativ adecvat ar da posibilitatea redeschiderii unor exploatări miniere, ceea ce ar însemna crearea unor noi locuri de muncă.

„Degeaba ai zăcăminte şi mine, dacă nu au cadrul legislativ necesar. În ceea ce mă priveşte militez pentru crearea de locuri de muncă şi pentru a beneficia de resursele naturale pe care le avem”, a mai spus Bereanu. El a precizat că Guvernul României trebuie să vină cu o lege a minelor, în care să existe prevederi clare prin care zăcămintele naturale să fie exploatate în folosul statului român, concomitent cu crearea de noi locuri de muncă. Neculai Bereanu a arătat că o astfel de iniţiativă legislativă ar urma să fie susţinută şi de către parlamentarii opoziţiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava