Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a ținut să-i liniștească pe suceveni după vizita FMI în România și după unele sugestii făcute de analiștii acestui organism financiar internațional: recalcularea pensiilor se va face și va fi plătită așa cum a promis PSD, nu vor crește taxele și impozitele și nu se va majora impozitul pe salariu. Iată comunicatul integral al senatorul Ioan Stan:

”Referitor la recenta vizită a oficialilor FMI şi sugestiile acestora cu privire la economia românească, trebuie să spunem tranşant că acestea sunt doar simple recomandări, care nu impun nimic guvernului. Drept urmare, nu se modifică nimic din programul de guvernare asumat de Premierul Ciolacu. De altfel,  acest tip de recomandări trebuie tratate cu rezerva necesară, date fiind corecțiile repetate pe care FMI a fost nevoit să le facă propriilor scenarii și prognoze. În consecinţă, pensionarii să fie liniștiți! Recalcularea se va face și va fi plătită așa cum a promis PSD, respectiv în luna septembrie din acest an. Banii sunt prevăzuți în buget, iar calendarul se va respecta, indiferent de opiniile unor analiști de la FMI sau de la alte organisme financiare.

De asemenea, românii trebuie să ştie că în 2024 nu vor crește nici taxele și nici impozitele. Așadar, nu se poate pune problema majorării impozitului pe salariu. Premierul Ciolacu a dat repetate asigurări în acest sens. De altfel,  PSD se opune categoric unei astfel de măsuri care i-ar afectat cel mai mult pe salariații cu venituri mici. Modelul corect de impozitare este cel progresiv care presupune o scădere a impozitelor pe muncă la cei cu venituri mici și o impozitare pe măsură la cei cu venituri mari. Acest model va putea fi implementat după digitalizarea ANAF astfel încât veniturile salariaților să fie globalizate automat, fără o nouă sarcină birocratică pentru contribuabili.

Încheiem acest comunicat amintind că vizita delegației FMI în România este una de rutină, pentru consultări uzuale în privința indicatorilor macroeconomici, așa după cum prevede statutul FMI. În niciun caz nu se pune problema vreunui nou acord cu FMI-ul, guvernul României având deplina libertate de acțiune”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava