Concert pascal
MOPAN Suceava

La invitația deputatului PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, un grup de suceveni, membri ai Asociației Seniorilor Bucovineni, a vizitat marți, 28 mai, Parlamentul României. Grupul a putut vedea mai multe săli: Sala „C. A. Rosetti”, Sala „Nicolae Iorga”, Sala „Nicolae Bălcescu”, Sala „Nicolae Titulescu”, Sala „Drepturilor Omului”, Sala „I.I.C. Brătianu”, Sala „Take Ionescu”, Sala „Unirii”, Sala „Al. I. Cuza”, Galeria de Onoare sau Galeria de Presă.

Pe lângă acest tur, sucevenii au fost conduși de deputatul Sanda-Maria Ardeleanu în sala de ședințe a Comisiei de învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților.

Seniorii bucovineni au continuat programul la Palatul Parlamentului având discuţii cu parlamentarii suceveni PDL, deputații Sanda-Maria Ardelanu și Ioan Bălan si senatorul Gheorghe Flutur, cu privire la actualitatea politică, modificarea Constituției, reorganizarea administrativ-teritorială. Cu această ocazie seniorilor bucovineni li s-au prezentat, chiar de către inițiatori, proiectele legislative susținute de parlamentarii suceveni PDL.

“Aceste întâlniri organizate chiar în clădirea Parlamentului României sunt o modalitate de a dezbate problemele generale cu care se confruntă populația, problemele locale care au nevoie de susținere parlamentară, oferind societății civile posibilitatea de cunoaște mecanismele de funcționare a Parlamentului în vederea unei bune colaborări între aceasta și parlamentari”, a spus Ardeleanu.

La rândul său, Gheorghe Flutur le-a prezentat Seniorilor bucovineni mai multe aspecte care se referă la funcționarea Senatului și mecanismele elaborării legilor. Flutur le-a expus punctul său de vedere cu privire la organizarea și funcționarea Parlamentui, apreciind că trebuie să se țină cont de voința cetățenilor, exprimată prin refendum, respectiv reducerea numarului de parlamentari si Parlament unicameral. Gheorghe Flutur le-a prezentat Seniorilor Bucovineni și preucupările sale legislative, în special cele legate de cadastru, stimularea mediului de afaceri sau cele referitoare la agricultură și la dezvoltarea comunitaților locale. Liderul PDL Suceava a mai discutat şi despre regionalizarea României revizuirea Constituției. Flutur și-a exprimat indignarea și nemulțumirea față de atitudinea liderilor puterii din județul Suceava. „Aceştia adoptă poziția ghiocelului în fața celor de la București și nu se luptă pentru ca Bucovina să fie una din regiuni. Sunt argumente puternice prin care să fie convinși mai marii USL că atât Suceava, cât și Iașiul, trebuie să fie reședințele sau capitalele a două dintre viitoarele regiuni. Și liderii politici din Suceava trebuie să înțeleagă că așa cum stau lucrurile la această dată mingea este în terenul celor de la USL”, a subliniat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava