Concert pascal
MOPAN Suceava

Cea de a doua ediție a Simpozionului Național SuperTeach va avea loc pe 13 mai, la Iași. Evenimentul este dedicat profesorilor din toată țara care au absolvit Programul de Mentalitate Deschisă în Educație (Outward Mindset in Education), oferit de SuperTeach, precum și tuturor dascălilor care sunt preocupați să identifice soluții pentru o predare și o relaționare eficientă cu elevii, părinții acestora și colegii de cancelarie.

Tema evenimentului „De ce Practici MD?” reprezintă un context de împărtășire a unor bune practici educaționale, care au la bază aplicarea principiilor și instrumentelor Programului de Mentalitate Deschisă în Educație. „Profesorii au nevoie să se audă și să se vadă unii pe ceilalți, să facă schimb de bune practici, să afle și alte perspective ale școlii pentru a crește și a-și ajuta și elevii să crească. Mentalitatea deschisă este despre a-l vedea pe cel din fața ta cu nevoile și obiectivele sale și despre a realiza importanța creării unei stări de bucurie și armonie în școală, atât în clasă, cât și în cancelarie”, spune Cristina Gheorghe, cofondator al Asociației SuperTeach și președinte al Institutului Dezvoltării Personale.

Evenimentul SuperTeach de la Iași, 13 mai, este structurat în două părți:

  1. 1. Conferința „De ce Practici MD?” și Atelierul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, dedicate tuturor profesorilor dornici să se dezvolte și să susțină transformarea educației românești;
  2. 2. Simpozionul Național „Practici cu Mentalitate Deschisă în Educație”  și workshop-ul susținut de Cristina Gheorghe și Seth Wilkins, dedicate exclusiv absolvenților Programului de Mentalitate Deschisă în Educație.

În prima parte a evenimentului, toți profesorii se vor bucura de împărtășirile unor oameni dedicați, precum Cristina Gheorghe, cofondator SuperTeach și Președinte al Institutului Dezvoltării Personale, Felix Tătaru, Președintele Asociației SuperTeach, Dragoș Anastasiu, cofondator SuperTeach, Seth Wilkins, reprezentantul Institutului Arbinger, precum și profesorii Carmina Vakulovski si Adrian Timofti. Aceștia vor prezenta exemple de bune practici, inspirate de Programul MDE®, care pot influența și susține eficientizarea sistemului de învățământ românesc.

Simpozionul, desfășurat în cea de a doua parte a evenimentului, este dedicat absolvenților Programului de Mentalitate Deschisă în Educație și va fi o celebrare a reușitelor implementării conceptelor MDE® de către profesorii din comunitate. Acest program i-a sprijinit în înțelegerea unor contexte dificile, în conștientizarea unor procese și în implicarea într-un demers de transformare personală, care a generat un impact pozitiv asupra elevilor, părinților, colegilor și, nu în ultimul rând, asupra profesorului care și-a asumat procesul de schimbare. În cadrul Simpozionului Național vor fi prezentate lucrările ce abordează bune practici de aplicare a instrumentelor MD, precum și impactul aplicării conștiente a acestora. Evenimentul se va încheia cu atelierul susținut de Cristina Gheorghe și Seth Wilkins.

De ce să participi la Simpozionul Național SuperTeach de la Iași, pe 13 mai?

  • Vei face schimb de idei și de experiențe cu profesori dedicați din întreaga țară și cu speakeri inspiraționali.
  • Vei descoperi, prin intermediul Atelierului MDE®, cum poți transforma o abordare ineficientă într-una cu un impact educațional și relațional optim.
  • Vei descoperi exemple de bune practici, urmărind întregul proces – de la provocările identificate de profesorii SuperTeach până le soluții și perspective noi.

Pentru informații despre agenda și înscriere, accesați: https://tinyurl.com/cvxn4787

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach a început ca un proiect inițiat de antreprenori, dedicat susținerii profesorilor și  sistemului de educație preuniversitar. SuperTeach sprijină comunitatea profesorilor cu Mentalitate Deschisă®,  propunându-și să dezvolte o cultură școlară colaborativă. Acest deziderat este urmărit  prin implementarea  Programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de Arbinger Institute, lider global în transformarea culturii organizaționale, în soluționare conflictelor și în schimbarea mentalităților.

Asociația SuperTeach se implică în sprijinirea sistemului de educație prin intermediul a patru piloni:

Conferințe: În cei patru ani de activitate, au avut loc 51 conferințe în marile orașe ale țării sau online. Zeci de speakeri, specialiști în educație și în antreprenoriat, au inspirat peste 30 000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale  Mentalități Deschise.

Traininguri: 1 052 de profesori SuperTeach au absolvit Programul de formare „Mentalitatea Deschisă în Educație”, adus în România de Institutul Dezvoltării Personale. Ne propunem să ajungem la peste 20 000 de profesori absolvenți ai programului.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 26 județe, cu ajutorul celor 51 de facilitatori ai programului MDE®..

Școli SuperTeach: În octombrie 2021, Școala nr. 28 „Dan Barbilian” Constanța a devenit prima instituție de stat din România în care, în următorii 2 ani, se va implementa un amplu proiect de schimbare a mentalității. Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Galați este a doua instituție selectată în proiect, din martie 2022. Proiectul va fi replicat și în alte instituții de învățământ din țară.

Celor patru cofondatori ai proiectului – Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – li s-au alăturat încă din primul an (2017) Felix Pătrășcanu, Andy Szekely și Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.

Mai multe detalii despre SuperTeach pot fi regăsite pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a asociației. Profesorii pot găsi resurse utile și pe grupul de Facebook SuperTeach.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava