MOPAN Suceava

La Prefectura Suceava a avut loc astăzi şedinţa Comisiei de Dialog Social, întâlnire organizată la solicitarea Filialei Suceava a Blocului Naţional Sindical. Întâlnirea a avut drept scop analizarea revendicărilor salariaţilor de la S.C. Termica S.A. Suceava. Prefectul Florin Sinescu a arătat că aceste revendicări vizează în special protecţia socială a salariaţilor cu ocazia unui eventual transfer al activităţii de termoficare în municipiul Suceava, acordarea drepturilor salariale la zi, conform contractului colectiv de muncă, persoanelor disponibilizate precum şi întocmirea unui program de reorganizare al SC Termica SA în vederea continuării activităţii de transport, distribuţie şi livrare a agentului termic.

În cadrul discuţiilor s-a arătat că pentru a putea să participe la licitaţia ce va fi organizată de primărie în vederea atribuirii serviciului public de transport – distribuţie şi furnizare energie termică, SC Termica trebuie să-şi reînnoiască licenţa de la A.N.R.S.C. şi să implementeze un plan de reorganizare, plan care în viziunea Blocului Naţional Sindical – filiala Suceava va duce la concedieri colective. De precizat că licenţa de la ANRSC a expirat în data de 24 iunie 2013, activitatea desfăşurându-se la această data în baza unei licenţe provizorii de un an.

De asemenea, administratorul judiciar precum şi conducerea SC Termica SA au precizat că în acest moment se lucrează la un Plan de Reorganizare judiciară în condiţiile prevăzute de Legea nr. 85 din 2006, plan ce va fi prezentat inclusiv sindicatului în luna februarie.

Prefectul a mai spus că în ce priveşte plata salariilor compensatorii până în prezent s-au achitat 60% din salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă urmând ca diferenţa netă de achitat de aproximativ 2 milioane lei să fie la dispoziţia foştilor salariaţi până la data de 31.01.2014.

„În acest moment principala problemă cu care se confruntă SC Termica SA e stabilirea unui plan riguros de viitor, dacă se doreşte sau nu abordarea transportului şi a distribuţiei agentului termic, dar e clar ca pentru a participa la licitaţie va trebui să devină în mod sigur o societate suplă, dinamică care să facă faţă condiţiilor concurenţiale de pe piaţă. Decizia implementării unui astfel de plan stă în mâinile administratorului judiciar şi a conducerii societăţii. Indiferent însă de cine va câştiga licitaţia şi va gestiona în viitor distribuţia agentului termic sunt convins ca aceasta se va face tot cu actualii specialişti pentru că ei sunt cei care cunosc cel mai bine reţeaua de distribuţie” a declarat prefectul Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava