Un echipaj românesc s-a calificat direct în Finala A, două în semifinale, unul în sferturi de finală, iar două vor evolua în recalificări, după prima zi a întrecerilor Campionatului Mondial de canotaj pentru tineret (Under-23) de la Sarasota-Bradenton (Florida/SUA).

Echipajul masculin de dublu rame s-a calificat direct în Finala A, după ce a câştigat seria, cu cel mai bun timp din calificări. Echipajul este format din singurul sportiv legitimat la CSM Suceava, Alexandru Ciobâcă și Sorin Lehaci, fratele Ionelei Livia Lehaci, actuală Cozmiuc, canotoare cu multe medalii internaţionale care trage la seniori alături de o sportivă crescută la CSM Suceava, Geanina Beleagă. Sportivul de la CSM este antrenat de Ioan Despa.

La simplu feminin categorie uşoară, Iuliana Elena Mihai s-a calificat în semifinale, după ce s-a impus în seria sa, cu al doilea timp al tuturor celor trei serii. Şi barca masculină de patru vâsle (Florin Bogdan Horodişteanu, Dumitru Antonio Stoica, Sebastian Cîrstea, Cristian Ionuţ Cojocaru) şi-a asigurat prezenţa în semifinale, după ce a terminat pe locul al treilea în serie.

Mihai Chiruţă s-a calificat în sferturile de finală la simplu masculin, după ce s-a clasat pe locul 2 în seria sa.

Echipajul masculin de patru rame, compus din Bogdan Baitoc, Alexandru Laurenţiu Danciu, Alexandru Chioseaua şi Ciprian Huc, va evolua în recalificări, după ce a ocupat locul 4 în serie. În recalificări vor evolua şi fetele de la patru vâsle (Larisa Elena Roşu, Elena Logofătu, Nicoleta Paşcanu, Tabita Maftei), după ce s-au clasat pe locul 3 în serie.

România participă cu 34 de sportivi şi 8 echipaje la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret Under-23, între 24 şi 28 iulie, la Sarasota.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
Sarbatori Fericite
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava