• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a realizat un sondaj de opinie on-line, privind starea sistemului de învățământ. Concluziile arată următoarele: unitățile de învățământ au nevoie de dotări, iar programele școlare trebuie schimbate, întrucât nu sunt corelate cu cerințele de pe piața muncii și nici cu nevoile sociale. Temele elevilor constituie un factor de stres pentru aceștia, iar mulți consideră că ar trebui înlocuite cu activități practice.

Potrivit sondajului, 90,2 la sută dintre repondenți susțin că programele școlare nu sunt adaptate cerințelor de pe piața muncii și la nevoile sociale. Pe lângă materiile deja existente în aria curriculară, participanții la acest sondaj de opinie susțin că ar trebui să se introducă și unele noi, cum ar fi: educație pentru sănătate, educație sexuală, antreprenoriat, public speaking, educație financiară, dezvoltare personală sau gestionarea emoțiilor.

În ceea ce privește dificultățile pe care le întâmpină un elev în timpul orelor de curs, peste 70 la sută dintre repondenți fac referire la lipsa dotărilor din unitățile de învățământ. Aproximativ 60 la sută dintre partIcipanți se plâng de faptul că sunt prea mulți elevi la clasă, în timp ce 53 la sută susțin că sunt prea puține exerciții aplicative, iar 51 la sută se plâng de faptul că materia este prea grea, iar limbajul folosit la clasă are prea mulți termeni specifici.

Aproximativ 60 la sută dintre cei care au răspuns la sondajul de opinie susțin că nu au beneficiat de lecții predate cu ajutorul tehnologiei moderne.

Cei care au avut astfel de dotări la cursuri, au folosit, printre altele: tablă interactivă, videoproiector sau softuri educaționale pentru diverse materii școlare.

În privința temelor pentru acasă, jumătate dintre repondenți susțin că sunt un factor de stres pentru elevi, dar și pentru cadrele didactice, în timp ce cealaltă jumătate consideră că nu.

O parte dintre participanții la acest sondaj de opinie au spus că ar înlocui temele cu activități practice.

Întrebați ce reprezintă școala în acest moment pentru ei, cei mai mulți au răspuns: educație, loc de muncă, viitor, stres.

La acest sondaj au participat 1.053 de persoane, din care 64,3 la sută cadre didactice, 35,8% părinți și 7,8% elevi.

Sondajul s-a desfășurat în perioada iulie-octombrie 2018, doar în mediul on-line. Rezultatele sondajului ne-au fost puse la dispoziţie de Giani Leonte, preşedintele ASI Suceava, afiliată FSLI.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava