Concert pascal
MOPAN Suceava

Un concert de colinde desfășurat la o biserică din județul Suceava a fost reclamat la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților de către unii enoriași pe motiv că ”colindele sunt departe de a face parte dintr-un repertoriu religios iar un preot exaltat îndemna colindătorii să bată mai tare din tobe”.

”În urma unor voci care circulă de un timp în ….., am decis să verificăm, prin prezența colaboratorilor noștri, care este situația reală din Parohia ….., Protopopiatul …… Astfel, în data de ….. decembrie am participat la Sfânta Liturghie și la mult mediatizatul concert de colinde. După o slujbă vizibil accelerată chiar și pentru un mirean, a început „spectacolul” cu tobe și clopoței, cu colinde care sunt departe de a face parte dintr-un repertoriu religios și cu un preot exaltat care îndemna colindătorii să bată mai tare din tobe. Departe de noi gândul de a mediatiza situația, susținută de imagini filmate. Nu facem parte din categoria celor care vor să distrugă imaginea Bisericii Ortodoxe! Totuși considerăm că astfel de manifestări sunt departe de credința noastră strămoșească. Unii preoți ar avea multe de învățat din smerenia monahală”, au scris enoriașii.

”Întrucât programul liturgic al fiecărei parohii a fost vizat de protoiereul protopopiatului din care face parte, preotul are obligația să-l respecte întocmai. Orice modificare va trebui vizată de protopop”, a răspuns IPS Calinic.

”Spectacol” de colinde la o biserică din județ reclamat la Arhiepiscopie de către enoriași pe motiv că nu a avut repertoriu religios, 7.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (5 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava