MOPAN Suceava

Spectacol sportiv-caritabil, pe 3 septembrie, la Cîmpulung Moldovenesc. Fotbal și filantropie, într-un eveniment intitulat ”I REMEMBER OLDS BOYS”, născut din dorința imensă a unui grup de foști fotbaliști ai echipei ASA Cîmpulung Moldovenesc de a readuce în atenție un trecut glorios, dar plin de nostalgie, spre a fi de folos copiilor și tinerilor cu dizabilități beneficiari ai Asociației ”Freamăt de Speranță” din localitate. Acțiunea se va desfășura pe stadionul ”Rarăul”.

Asociația ”Freamăt de Speranță” a fost înființată de micul scriitor de la poalele Rarăului, Sebastian Crăciun, care a dorit să dăruiască și celorlalți copii și tineri cu dizabilități din zonă un ,,freamăt de speranță”. Așa se face că, prin Asociație, fac zilnic recuperare 30 de copii care nu au avut șansa lui Sebi de a face recuperări costisitoare prin diferite centre de recuperare din țară. Plata terapeuților se face prin micile donații pe care le fac prietenii și susținătorii lui Sebi și ai copiilor cu dizabilităti. Pentru acești copii, pe 3 septembrie, Asociația ”Freamăt de Speranță” şi Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc, împreună cu un grup de entuziaşti, ce-i reuneşte pe membrii Grupului de iniţiativă „Remember ASA Explorări”, implicaţi în fotbalul local în ultimele patru decenii, organizează, pe stadionul „Rarăul”, un veritabil „regal” fotbalistic.

Manifestarea are un caracter umanitar și dorește să promoveze posibilitatea direcţionării a 2% din impozitul pe profit către Asociaţia „Freamăt de speranţă”. De asemenea,  este organizată o tombolă caritabilă și un stand de vînzare a produselor lucrate de către acești copii speciali în cadrul terapiei ,,Să învățăm să ne ajutăm”, am aflat de la președintele Asociației, Anca Crăciun.

Potrivit acesteia, evenimentul se va desfăşura între orele 10:00 și 15:00 şi va cuprinde, printre altele, și un meci de „old boys” între echipe ale generaţiilor ’70-’90 ale veşnicelor rivale „ASA Explorări” Câmpulung Moldovenesc şi „Minerul” Gura Humorului. Spectatorii vor putea să revadă nume de legendă ale fotbalului din zonă, precum: Ticu Timiş, Mihai Miron, Vasile Papuc, Gabi Berdar, Nelu Stăicuţ, Nicu Surpat, Titus Farcaş, Nicuşor Raicu, Marian Oancea, Valentin Rotaru sau Vasile Bosancu.

În pauzele dintre meciuri, vor avea loc momente artistice oferite de Lucian Dragotă, formația ”Piatra Șoimului” și micuții din formația ”Voinicelul” de la Grădinița Piticilor.  ”Iniţiatorii, „catalizaţi” de Daniel Surpat jr. și Iliuță Cojocaru, vor oferi bogate materiale documentare, cupe, fanioane şi tricouri personalizate.

Prezentarea evenimentului va fi realizată de un mare împătimit al fotbalului câmpulungean, Florin Coruţ, timp de două decenii şeful galeriei locale”, am mai aflat de la Anca Crăciun. ”Asociația Freamăt de Speranță vede acest eveniment ca fiind cel mai important al anului și îl consideră ca o piatră de temelie în realizarea visului de a înființa o Clinică de Recuperare la Cîmpulung Moldovenesc! Intrarea va fi liberă și ne dorim să fim în număr cît mai mare prezenți la eveniment, să arătăm că suntem solidari și că ne dorim cu toții o viață mai bună pentru copiii cu dizabilități”, a declarat Crăciun.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava