Concert pascal
MOPAN Suceava

Într-o ședință de îndată convocată de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru mîine, 1 septembrie, se va aproba schimbarea denumirii Spitalului Județean de Urgență <Sfîntul Ioan cel Nou> în Spitalul Clinic Județean de Urgență <Sfîntul Ioan cel Nou>, în baza avizului Ministerului Sănătății. Președintele Flutur susține că, astfel, se va intra într-o nouă etapă și va crește adresabilitatea pacienților din alte zone. El a declarat: „Conducerea Consiliului Județean a făcut mai multe demersuri și a primit aprobare de la Ministerul Educației și de la Ministerul Sănătății pentru transformarea Spitalului Județean în Spital Clinic de Urgență după ce opt secții și un laborator din spital au fost acreditate ca fiind clinice. Este vorba despre secțiile de Nefrologie, Diabet Zaharat, Nutriție, Reumatologie, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Chirurgie Generală, Ortopedie și Traumatologie, Serviciul clinic de Medicină Legală și laboratorul clinic BK și Biologie Moleculară. Din acest moment spitalul de la Suceava intră într-o nouă etapă. Avem în vedere transformarea acestor secții în centre de excelență. Conducătorii vor fi cadre universitare, se va face cercetare științifică și practică cu studenții. Totodată va putea fi atras un număr mare de rezidenți”.

De asemenea, Gheorghe Flutur și-a exprimat speranța că vor crește aria de adresabilitate, complexitatea și diversitatea intervențiilor și serviciilor medicale, dar și veniturile spitalului. Șeful executivului județean a mai spus: „Consiliul Județean Suceava și conducerea spitalului au în vedere continuarea investițiilor la Spitalul de Oncologie, Spitalul de Copii, dar și proiecte pe fonduri europene, cum ar fi cele privind anveloparea spitalului nou, dotarea cu panouri fotovoltaice, punerea în siguranță a pacienților printr-o investiție în prevenirea nosocomialelor, ducerea în siguranță a fluidelor medicale la capul pacientului, dotarea cu senzori de ultimă generație pentru semnalizarea și alarmarea la incendiu și gaze, precum și dotarea unei secții ATI de ultimă generație pentru nou-născuți”. De asemenea, președintele Flutur a subliniat că administrația județeană se află în strînsă legătură cu Universitatea <Ștefan cel Mare> pentru demararea construcției Facultății de Medicină și Științe Biologice în curtea spitalului nou. Terenul a fost pus la dispoziție de Consiliul Județean.

Spitalul Județean Suceava devine de vineri în mod oficial Spital Clinic Județean de Urgență. Flutur: „Intră într-o nouă etapă și va crește adresabilitatea pacienților”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava