Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a solicitat Consiliului Județean Suceava să aprobe majorarea tarifelor practicate pentru cazare și masă în cadrul acestei unități spitalicești.

Propunerea vizează majorarea de la 80 lei/zi la 100 lei/zi a tarifului de spitalizare în regim preferențial în cadrul secției. De asemenea, tariful pentru servicii hoteliere pentru însoțitori ai bolnavilor copii și adulți, indiferent de secție va crește la 44 lei/zi. În momentul de față, însoțitorii copiilor de 13 – 16 ani din secțiile de pediatrie, chirurgie infantilă, infecțioase, diabet, ORL, oftalmologie, NPI etc. precum și însoțitorii bolnavilor psihici plăteau câte 26 lei/zi, însoțitorii bolnavilor neoplazici, TBC, diabet, arși și HIV/SIDA plăteau câte 33 lei/zi, iar însoțitorii altor bolnavi adulți plăteau câte 22 lei/zi. Nu în ultimul rând, conducerea spitalului județean a propus majorarea tarifelor pentru servirea mesei la cerere. Astfel, doar pentru masa de prânz tariful creștere de la 10,5 lei (din care 5,5 lei masa și 5 lei regie cantină), la 17 lei (din care 11 lei masa, 6 lei regie cantină). Tariful pentru servirea mesei pentru o zi întreagă ar urma să crească de la 21 de lei la 34 lei/zi (din care 22 de lei masa și 12 lei regie cantină). Conducerea spitalului a arătat că aceste solicitări de creștere a tarifelor sunt motivate de modificarea nivelului alocațiilor de hrană începând cu data de 1 iunie 2022, dar și de scumpirea utilităților, în cazul majorărilor la tarifele pentru spitalizarea în regim preferențial.

Noile tarife ar urma să intre intra în vigoare la data de 1 septembrie 2022. Proiectul de hotărâre pe pentru modificarea acestor tarife la Spitalul Județean Suceava se află în dezbatere publică, iar sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare se pot depune până la 3 august 2022 la Compartimentul evidența lucrărilor Consiliului Județean, la Casa Prieteniei, str. Ion Grămadă 1 – 3.

Spitalul Județean Suceava vrea majorarea tarifelor pentru cazarea însoțitorilor bolnavilor, pentru masă și pentru spitalizare în regim preferențial, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava