MOPAN Suceava

Începând cu luna octombrie 2019, Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediția a VII-a, eveniment care va avea loc în data de 28-29 martie 2020, pe plaja din stațiunea Mamaia.

Competiția sportivă, organizată în parteneriat cu Primăria Constanța, Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Radio Constanța, se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță. Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum tradiționalele probe de maraton individual pe distanța de 42,195 km, semi-maraton individual 21 km, cursa individuală de 10 km și cursa populară, de 5 km. Și la această ediție, vor avea loc curse noncompetitive: ”Campionii Scolii” cursa prin care se urmareste  sprijinirea si dezvoltarea sportului scolar si  “Family Run”, care dorește să promoveze sportul în familie și să sustina proiecte sociale locale derulate de către Asociația Dăruiește Aripi.

“Ne bucură faptul că, în șapte ediții, am reușit, la Constanța, să punem bazele unui eveniment sportiv internațional de mare atractivitate, atât pe plan intern, cât și internațional. Acest lucru vine să confirme că ne aflăm pe un trend ascendent, românii fiind din ce în ce mai atrași de sport si interesați de îmbunătățirea stării de sănătate, ceea ce concordă cu misiunea Asociatiei Sanasport. Ajunși acum la a 7-a ediție, Maratonul Nisipului 2020 își propune să promoveze 7 valori, pe care le-am descoperit și însușit de-a lungul acestei călătorii: #Sportivitate, #Respect, #Sănătate, #Comunitate, #Integritate, #Încredere, #Echilibru, valori care sperăm că sunt comune fiecărui alergator și pe care dorim să le transmitem generației următoare. O componentă importantă pentru noi o reprezintă sportul școlar, unde încercam, prin intermediul cursei pentru copii “Campionii Școlii”, să formăm o nouă generatie de sportivi și de alergători, viitorii participanți ai Maratonului Nisipului. Este o bucurie pentru noi toţi că am reuşit să transformăm staţiunea Mamaia într-un punct de atracţie inedit pe harta maratoanelor lumii”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului.

Evenimentul internațional “Maratonul Nisipului”, fiind una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional, adunând, la start, peste 1.800 participanți din peste 20 țări.

Cei interesați se pot înscrie pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 2000 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul Asociației: “Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociația “Sanasport” a fost nominalizată la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (secțiunea Sport), edițiile 2016 şi 2017.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava