Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Luni, 27 martie 2023, vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, a plantat stejari și tei la obiectivele turistice din cadrul Complexului Muzeal „Ciprian Porumbescu” – Muzeul Memorial, Casa Memorială și mormintele familiei Porumbescu. ”La 105 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, în parcul de la intrarea în Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu” am plantat simbolic 3 stejari, unul pentru Basarabia, unul pentru Bucovina și unul pentru Ardeal, provincii care s au unit acum 105 cu Țara. De asemenea, la Casa Memorială am plantat tei și stejari, iar la morminte am plantat un tei în apropierea bătrânului tei existent acolo de peste 100 de ani. Am participat la această acțiune împreună cu personal silvic și de la unitățile muzeale, cu care am stabilit ca în perioada următoare să desfășurăm o campanie de plantare în parcul Muzeului Memorial „Ciprian Porumbescu”. Pe parcursul zilei am avut o întâlnire și cu domnul primar al comunei Ciprian Porumbescu, Nimițean Dumitru, cu care am stabilit ca, împreună cu personalul silvic, să desfășurăm o campanie de împăduriri în zonele predispuse la alunecări de teren.

Tot astăzi, la Stupca, ne-am întâlnit și cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, cu care am discutat despre organizarea la Stupca a evenimentelor din 5 și 6 iunie, prin care îl vom comemora pe marele nostru compozitor și patriot, Ciprian Porumbescu”, a declarat Barbă.

Stejari și tei plantați de Niculai Barbă la obiectivele turistice din cadrul Complexului Muzeal "Ciprian Porumbescu" - Muzeul Memorial, Casa Memorială și mormintele familiei Porumbescu, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava