Concert pascal
MOPAN Suceava

Arbitrii asistenți Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe și Radu Adrian Ștefan Ghinguleac și arbitrii asistenți adiționali Alexandru Dan Tudor și Sebastian Constantin Colțescu vor completa brigada condusă de Ovidiu Hațegan la EURO 2016, a anunțat Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) pe site-ul său oficial. Suceveanul Sebastian Eugen Gheorghe ajunge astfel ]n premieră la un turneu final. Brigada română, cu suceveanul Sebastian Gheorghe în formulă, a mai condus în acest sezon competiţional trei meciuri în Liga Campionilor, Dinamo Zagreb – Arsenal Londra, Shakhtar Doneţk – Malmo şi Benfica Lisabona – Atletico Madrid şi partida din Europa League dintre Tottenham Hotspur şi Fiorentina.
Forul continental nominalizase în luna decembrie 18 arbitri de centru pentru cele 51 de meciuri ale turneului final din Franța, care va avea loc între 10 iunie și 10 iulie, iar la începutul acestei săptămâni a completat echipele, unul dintre arbitrii asistenți urmând să fie de rezervă până la debutul competiției pentru a înlocui un coleg, dacă va fi necesar.
Comisia de arbitri a UEFA a ales, de asemenea, și doi arbitri și două arbitri asistenți pentru a avea rolul de al patrulea oficial și arbitru asistent de rezervă.
În total 112 arbitri vor participa la un workshop pregătitor pentru EURO 2016 în apropiere de Paris, între 18 și 21 aprilie. Echipele de arbitri se vor pregăti împreună, vor da probe fizice și vor revedea aplicarea instrucțiunilor tehnice pentru competiție cu acest prilej, iar dintre aceștia 94 de oficiali vor reveni pe 6 iunie în Franța pentru turneu.
Hațegan este primul central român prezent la un turneu final după o pauză de 28 de ani. Timișoreanul Ioan Igna a condus meciuri la EURO 1988, iar în urmă cu 16 ani, la EURO 2000, se consemna ultima prezență a arbitrajului românesc la un turneu final, tușierul timișorean Nicolae Grigorescu.
Cei 18 cavaleri ai fluierului pentru EURO 2016 sunt: Martin Atkinson (Anglia), Felix Brych (Germania), Cuneyt Cakir (Turcia), Mark Clattenburg (Anglia), William Collum (Scoția), Jonas Eriksson (Suedia), Ovidiu Hațegan (România), Serghei Karasev (Rusia), Viktor Kassai (Ungaria), Pavel Kralovec (Cehia), Bjorn Kuipers (Olanda), Szymon Marciniak (Polonia), Milorad Mazic (Serbia), Svein Moen (Norvegia), Nicola Rizzoli (Italia), Damir Skomina (Slovenia), Clément Turpin (Franța), Carlos Velasco Carballo (Spania).
Naționala de fotbal a României este calificată la EURO 2016 și va evolua în Grupa A, alături de echipa gazdă, Franța, Elveția și Albania. Tricolorii vor juca meciul de deschidere, împotriva Franței, în data de 10 iunie, pe Stade de France.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava