Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 17-21 octombrie, sindicaliștii de la Cartel Alfa vor protesta în mai multe orașe și în Capitală față de creșterea prețurilor și degradarea nivelului de trai. La marșul anti-sărăcie vor participa și opt suceveni, în frunte cu președintele filialei județene a Cartel Alfa, profesorul Traian Pădureț. Ei se vor deplasa cu două mașini. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, profesorul Pădureț a afirmat că protestul va avea loc sub forma a două caravane care vor porni din Botoșani și Maramureș și se vor întâlni la București.

El a afirmat despre prima caravană: „Pe 17 octombrie vom pleca din Suceava la Botoșani, iar apoi la Bacău unde vor fi și colegii de la Iași și vom protesta în fața Prefecturii, începând cu ora 11.00. A doua zi, caravana va ajunge la Galați, unde tot de la ora 11.00 va fi un alt protest. Pe 19 octombrie vom participa la un protest în Slobozia. În 20 octombrie, caravanele vor fuziona la București, unde va fi un amplu miting-marș în Piața Victoriei și Piața Revoluției. La mitingul-marș se estimează că vor participa 4.000-5.000 de oameni. Pe 21 octombrie, 100 de sindicaliști vor protesta la Palatul Cotroceni”.

Traian Pădureț a precizat că principalele revendicări vizează creșterea salariilor și a pensiilor și deblocarea negocierilor colective, prin modificarea legii dialogului social. De asemenea, se solicită aplicarea integrală şi fără discriminare a legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Întrebat dacă în opinia sa, lucrurile s-ar putea îndrepta după marșul anti-sărăcie, Traian Pădureț a răspuns: „După anunțarea acestor mișcări de protest altfel, premierul Nicolae Ciucă a invitat confederațiile sindicale la negocieri, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Probabil că negocierile vor avea loc după acțiunile de săptămâna viitoare. Deocamdată au loc discuții în comisiile de dialog social de la nivel național”. Liderul sindical a mai spus că la Cartel Alfa Suceava sunt membri reprezentând aproape toate sectoarele de activitate, între care, poliția, poliția de frontieră, sănătatea, educația și administrația. La Cartel Alfa sunt înscriși și sindicaliștii de la <Ambro>.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava