Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, susține că judeţul nostru este pregătit să primească refugiați din Ucraina, dacă situația o va impune. Într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului se arată că „în conformitate cu planul întocmit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a fost realizată identificarea unor posibile locuri de amplasare a taberei mobile ce se află în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Conducerea ISU a dat asigurări că echipamentele, constînd în corturi, paturi, perne, pături, cearşafuri și surse de curent electric, pot fi amplasate în teren în maxim 12 ore. De asemenea, au fost identificate şi alte spaţii de cazare, astfel încît să se poată gestiona un eventual aflux de refugiaţi din ţara vecină, pe teritoriul judeţului Suceava. Aceste spaţii de cazare, verificate în prealabil de personalul de la ISU, vor fi puse la dispoziţie fie de autorităţile publice locale, fie de operatori din turism, îndeplinind condiţiile minime în vederea cazării refugiaţilor”. În comunicat se precizează: „Analiza efectuată împreună cu structurile implicate în gestionarea unui eventual aflux de refugiaţi a avut în vedere şi asigurarea atît a asistenţei medicale, cît şi a celei psihologice ce trebuie acordată acestor persoane, luînd în considerare traumele emoţionale la care sînt supuse”. Prefectul Moldovan a menționat: „Este evident că nu ne dorim să punem în practică planurile pe care le avem, ne dorim ca situaţia din ţara vecină să revină la normal, dar, la nevoie, vom face tot ceea ce este necesar astfel încît refugiaţii care vor solicita ajutor pe teritoriul ţării noastre să-l şi primească”.

Sucevenii pregătiți ca în 12 ore să amplaseze tabere mobile pentru cazarea refugiaților din Ucraina. Moldovan: ”Avem în vedere şi asigurarea asistenţei medicale şi a celei psihologice pentru aceste persoane”, 6.9 out of 10 based on 9 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (9 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava