Concert pascal
MOPAN Suceava

Comuna Drăgușeni a găzduit, astăzi, o nouă ediție a Festivalului obiceiurilor de iarnă pe stil vechi. Câteva sute de urători din județul Suceava și din județele Neamț și Iași au participat la ediția de anul acesta a festivalului, care, conform tradiției, a început cu o parade a obiceiurilor pe stil vechi. Cetele de urători, de la împărați, urși, capre și căiuți dar și alte personaje de poveste au pornit în jurul orei 11:00 din apropierea hanului din Drăgușeni și au mers pe E85 până în parcul din centrul comunei. Alături de urători a fost prezent și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă.

După ce au defilat în paradă, cetele de urşi, capre şi mascaţi au urcat rând pe rând pe scena din parcul, fiecare din cele aproape 20 de trupe participante susținând un scurt spectacol de datini şi obiceiuri pe stil vechi. Festivalul a început cu o urătură a tinerilor din comuna Drăgușeni.

Primarul din Drăgușeni, Vasile Cepoi, a ținut să le mulțumească tuturor pentru participare, atât cetelor de urători, cât și publicului extrem de numeros Vasile Cepoi a mulțumit și Consiliului Județean Suceava și Centrului Cultural Bucovina pentru sprijinul acordat în organizarea acestui festival.

Și în comuna Râșca, în cursul zilei de astăzi a avut loc un festival al obiceiurilor de iarnă pe stil vechi. După o paradă a trupelor participante, acestea au susținut un program artistic la căminul cultural din Slătioara. Alături de urători a fost prezent primarul din Râșca, Ionuț Andreica și vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava