Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociația ”Euroactiv” desfășoară în fiecare vara proiectul Tabăra anuală de socializare de la Costinești.

Anul această Tabăra s-a desfășurat la Costinești în perioada 18 – 26 August 2023.

Au participat 5 elevi cu situații foarte bune la învățătură din Centrul de Servicii sociale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului și, 5 elevi din familii defavorizate, sprijiniți de voluntarii de la „Euroactiv” Suceava.

Pentru organizarea acestei tabere ONG-ul a beneficiat de sprijinul financiar al Companiei EGGER Rădăuți, CAR Învățământ Fălticeni, și de Fundația Umanitară Nord 2001.

Beneficiarii taberei s-au bucurat alături de voluntarii ”EUROACTIV” de plimbarea cu hidrobicicletele, au participat la competiții sportive organizate pe plajă, sau integrat în colectiv, respectând regulamentul de organizare al unei tabere, elevii din comunități defavorizate au învățat să respecte regulile de igienă și curățenie la locația unde au fost cazați.

In primele 2 zile elevii au făcut cunoștința cu împrejurimile stațiunii Costinești și au făcut plaja, iar in următoarele, 5 elevii au participat la activități specifice de zi și de noapte.

Exemple de activități specifice din Tabără: mesaje și ridicarea de lampioane pentru împlinirea viselor, baia cu spuma la piscina proprie, distracție la parcul acvatic și la parcul de distracții, momente de socializare între elevii participanți, etc. Toți participanții au fost foarte încântați de beneficiile taberei, chiar dacă și-au dorit să stea mai mult de 8 zile, atâtea câte au fost stabilite prin programul taberei. Cei 10 elevi de la Centrul din Gura Humorului și din familii defavorizate, au beneficiat fiecare de 300 de lei, bani de cheltuială.

Tabăra a fost coordonată de prof. Mihai Greciuc, preşedinte al Asociației „Euroactiv” Suceava, de prof. Romeo-Irinel Bolohan, vicepreşedintele Asociaţiei „Euroactiv”.

Considerăm că tabăra organizată de Euroactiv a fost un succes pentru dezvoltarea abilităților pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate şi pentru cei instituționalizați”.

În perioada 28 – 31 august, echipa ”EUROACTIV” Suceava, organizează Școala de vară ”Proiectăm viitorul împreună” la Clubul de vacanță al Clubului Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, unde vor participa 20 de elevi din sistemul de protecție socială, dar și din familii defavorizate de la Școlile din Verești, Pătrăuți, Berchișești și Udești.

Printre activitățile enumerăm: ateliere de dezvoltare personală, ateliere de acordare a primului ajutor oferite de către elevii Școlii Sanitare Postliceală ”FEG”, activități de prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri, de prevenire a accidentelor rutiere, atelier de pictură, Atelier de Dezvoltare în carieră ”Meseriile viitorului” -Ioana Tatarciuc de la Fundația Assist, Prevenirea actelor de bulling și violență + demonstrație echipă canină prezentată de Inspectoratul de Jandarmi Suceava, ”Perspectiva în lumea informaticii” susținut de Prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu de la Inspectoratul Școlar, Workshop Rhythmic Dance – Georgiana Constantinescu și alte activități atractive oferite de oameni de suflet.

Școala de vară ”Proiectăm viitorul împreună” este susținută de Restaurant Aldi din Gura Humorului, de Inspectoratul de Jandarmi Suceava care asigură transportul dus – întors al copiilor din centre și din familii defavorizate și de Clubul Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, Fundația Umanitară NORD 2001, de S.C. Bucovina S.A. Suceava, de S.C. Maspex S.R.L. din Vălenii de Munte.

Activitățile menționate mai sus se înscriu în calendarul acțiunilor Campaniei sociale ”Să aducem copiii la școală” ediția a V-a.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava