Concert pascal
MOPAN Suceava

Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) a decis ca fondurile de capital privat, de capital de risc și de hedging să furnizeze investitorilor rapoarte trimestriale detaliate privind performanța și o mai mare transparență în ceea ce privește cheltuielile, notează analiștii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în ultimul Morning Call.

De asemenea, a impus noi limite în ceea ce privește acordurile secundare secrete care oferă condiții mai bune pentru unii investitori. Din 2012, numărul fondurilor private a crescut de mai mult de trei ori, ajungând la peste 100.000. “Din punct de vedere economic, investitorii noștri, mari sau mici, beneficiază de o mai mare transparență și integritate”, a declarat președintele SEC, Gary Gensler, după vot.

“Acestea sunt îmbunătățiri semnificative pe piețele de capital”. Grupurile din industrie au făcut un lobby furibund împotriva propunerilor încă de când acestea au fost prezentate pentru prima dată în februarie 2022, spunând că investitorii instituționali ar trebui să fie liberi să încheie propriile înțelegeri cu administratorii de fonduri. Ei au susținut că o reglementare mai strictă va înăbuși inovarea, va crește cheltuielile și va forța investitorii și managerii de fonduri să rupă zeci de mii de contracte existente. Pachetul final a renunțat sau a modificat unele dintre propunerile care au îngrijorat cel mai mult industria. În special, a eliminat modificările aduse normelor privind răspunderea fondurilor, care ar fi permis investitorilor să dea în judecată pentru “neglijență” și nu pentru “neglijență gravă”. De asemenea, a înlocuit cerințele de informare cu interdicții absolute privind anumite tratamente preferențiale și unele comisioane controversate. Comisia a mers mai departe cu rapoartele de performanță trimestriale obligatorii, cu parametri standardizați care vor facilita compararea fondurilor. De asemenea, a interzis practica de a acorda unor investitori drepturi de răscumpărare favorabile și informații suplimentare despre deținerile fondurilor, cu excepția cazului în care acestea sunt oferite tuturor. De asemenea, SEC va solicita divulgarea informațiilor sau consimțământul explicit al investitorilor atunci când fondurile doresc să transfere costurile de conformitate.

Deciziile detaliate le consulta AICI

Alte subiecte tratate în ultimele rapoarte Morning Call:

  • Marea Britanie are probleme mari în economie
  • Datoria publică în PIB
  • Eurostat a publicat situația conturilor financiare ale guvernelor care acoperă tranzacțiile cu active și pasive financiare

AICI găsiți, zilnic, cele mai importante știri și tendințe din economia României și cea mondială, în raportul Morning Call

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava