MOPAN Suceava

Comunicat presă: Asociația Teona Ariana, Tabăra Respiro 15-19 mai 2023

“Acceptare”, “Apreciere”, “Atenție”, “Afecțiune” sunt cei “4A” de care avem nevoie cu toții, și mai ales copiii cu nevoi speciale și părinții acestora.

Tabăra RESPIRO din mai 2023, dedicată copiilor cu autism, cu sindrom Down și părintilor lor,” a fost despre iubire necondiționată”, despre copii atipici care dăruiesc emoții, despre părinții lor care merg înainte ca niște eroi și despre voluntari deosebiți.

Acceptarea se manifestă la nivel de societate, de comunitate, de grup, de familie și la nivel individual. Părinții acestor copii speciali ne au arătat că, de fapt, ei sunt primii terapeuți ai copiilor lor. Aceste mame, pe care le am cunoscut, “fac terapie” prin iubirea lor necondiționată. E o declarație tulburătoare, continuă de “sunt aici pentru ține, cu ține, te ascult, te văd, te simt, te sprijin, așa cum ești, copilul meu”. Și tot de acceptare, au nevoie și părinții acestor copii, ca parte din procesul terapeutic.

Sesiunile de consiliere, răspunsurile la întrebări punctuale de tipul “cum fac atunci când copilul meu …”, discuțiile libere între mame și cu voluntarii din tabăra RESPIRO, interacțiunile cu alți copii au fost utile și transformatoare.

“Deja am început să pun reguli și pufosului mei nu i prea convine asta. Mulțumesc tuturor pentru tot. Această tabără a fost o lecție pentru mine.”

“A fost o tabără binevenită, unde am învățat că sunt lucruri pe care trebuie să le facem în fiecare zi: să iubim, să zâmbim, să ne rugăm, să dăruim. Am simțit că sufletul nostru devine mai frumos și liniștit cu fiecare gest și ajutor venit din inima celor care ne-au fost alături (@Asociația Teona-Ariana și voluntarii). Și această tabără a fost o „tabără cu suflet !”

Pentru copii, terapiile de motricitate fină și grosieră au continuat în tabără la cules de viorele și păpădiii, la numărat și ordonat pietricele și cernut și modelat nisip, la atins și mângâiat petalele de la florile de meri și peri și panseluțe.

Copiii au alergat prin iarbă, “prin mult verde” cum spunea o fetiță minunată, s au jucat, s-au împrietenit, au desenat, au cântat, s au dat pe toboggan, au devenit curajoși și apoi, campioni la tiroliană și aventura parc.

Integrarea senzorială s a făcut si printre flori și mâncăruri tare gustoase, bucovinene, de la gazda noastra, La Brazi.

Cu toții au fost uimiți de jocul flăcărilor, la focul de tabără și de stelele de pe cer. Concertul broaștelor din vale a deschis seria întrebărilor “de ce?”

Mulțumim! Tabăra RESPIRO din mai, dedicată copiilor cu autism, sindrom Down și părintilor acestora, organizată de Asociaţia Teona Ariana Suceava, la Vama, în intervalul 15-19 mai 2023, s a realizat cu suportul finaciar al Consiliului Județean Suceava, în cadrul proiectului Tabăra Respiro pentru copii cu nevoi speciale și pentru părinții acestora, prin acordarea de finanţări nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general conform Legii nr. 350/2005.

Ne bazăm și mulțumim DGASPC Suceava pentru parteneriat!

Mulțumim din suflet voluntarilor noștri, pentru dăruire, pentru muncă, pentru emoții sincere și pentru tot ce au împărtășit cu copiii și mamele din această tabăra. S au legat prietenii frumoase, de suflet:

AGAVRILOAI ELENA, PSIHOLOG, DGASPC

SAVA MARIA, PSIHOLOG

STUDENȚI: PÎȚU EUDOCHIA, PROHOTEANU ADINA-PETRONELA, STRÎMBU DANIEL, BĂDELIȚA ANA MARIA, CĂTANA CĂTĂLINA, BOAGHIE RALUCA, CIOBANU DELIA-LUCIANA, DOBREANU ROXANA, GRIGOREAN SANDA-GABRIELA, CAMCIUC STELUȚA MIRIAM, CLIPA BEATRICE IUDITA, PĂSTRĂVANU LIDIA, PÎNZARI ANDREEA, MERCHEȘ IONELA, PUȘCAȘ MIHAI

STUDENȚI KINETO: CERLINCA MĂDĂLINA COSMINA, DUMITRIU DENISA, TCACI CRISTINA MARIA, SMOCOT PAULA, CULICEANU IOANA LOREDANA, STAN DORIN CLAUDIA, BRĂDĂȚAN ANA MARIA

Mulțumim preotului POPESCU CĂTĂLIN că ne a fost alături cu har.

Ca de fiecare dată, transportul participanților la tabără a fost asigurat de firma TARSIN.

Vă mulțumim pentru încredere!

NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU!

Pentru ca aceste tabere să continue, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor.

Donațiile se pot face către Asociația Teona Ariana Suceava, pentru ca și alți copii cu dizabilități să beneficieze de tabere și de terapii cu specialișți în domeniu:

cont în lei: RO57 BACX 0000 0021 0940 3001;

cont în euro: RO30 BACX 0000 0021 0940 3002, deschise a UNICREDIT BANK Suceava.

Pentru informații suplimentare ne puteți apela cu încredere la telefon +40 754 510 167 sau e-mail ata.suceava@gmail.com

Contribuind la tabăra „Respiro” deveniți parte din misiunea noastră, „adoptați” un copil altfel și îi oferiți o săptămână importantă pentru dezvoltarea lui.

Tabăra RESPIRO din mai 2023, dedicată copiilor cu autism, cu sindrom Down și părintilor lor,” a fost despre iubire necondiționată”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava