Concert pascal
MOPAN Suceava

Federaţia Română de Atletism şi-a desemnat laureaţii anului 2019 într-un cadru festiv, cu prilejului unei ceremonii găzduite la finele săptămânii trecute de Hotelul Ramada Parc, din Bucureşti. În prezenţa a numeroase oficialităţi din lumea sportului şi administraţiei locale, a numeroşi campioni europeni, mondiali şi olimpici, forul atletic naţional i-a recompensat pe cei mai buni atleţi, antrenori, manageri de club, conducători de asociaţii judeţene şi recordmeni care au performat pe durata anului trecut. Printre remarcaţii din 2019 a fost şi tânăra sportivă Talida Sfârghiu, legitimată la CSM Suceava şi CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, care a fost desemnată cea mai bună atletă junioară a anului.

Sportiva pregătită de Erzilia Ţîmpău a cucerit titlul de campioană naţională de sală în proba de 1.500 de metri şi de vicecampioană în proba de 800 m la categoria juniori II, pentru ca apoi la categoria juniori I să câştige cursa de 1.500 de metri la Campionatele Naţionale de sală.

De asemenea, promiţătoarea atletă câmpulungeană a devenit vicecampioană balcanică indoor în Turcia, pentru ca la Cupa României, acolo unde a alergat alături de senioare, să se claseze pe locul III, însă timpul ei a fost unul foarte bun pentru categoria ei de vârstă, ea realizând baremul pentru Campionatele Europene.

La Balcaniada în aer liber care a avut loc la Cluj, Talida Sfârghiu a ocupat locul secund în proba de 1.500 de metri. Mai mult, a câştigat titlul naţional la juniori II, iar la Naţionalele de Tineret s-a situat pe locul III, aceeaşi poziţie ocupând-o şi la Campionatele Internaţionale ale României, de la Cluj.

De departe cea mai bună realizare a sportivei Talida Sfârghiu de la CSM Suceava – CSM Rarăul Câmpulung a fost titlul de vicecampioană obţinut la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku (Azerbaidjan) în proba de 1.500 de metri.

Ca urmare a acestor rezultate, Talida este considerată pe bună dreptate una dintre marile speranţe ale atletismului românesc.

Premiul pentru cea mai bun antrenor al unei sportive junioare i-a revenit Erziliei Țîmpău, care a primit o distincţie şi pentru rolul activ jucat în organizarea Campionatului Balcanic de Alergare Montană de la Câmpulung Moldovenesc. Ca urmare a implicării în susţinerea acelui eveniment sportiv, Administraţia Locală din Câmpulung Moldovenesc a fost la rândul ei premiată în Gala Atletismului Românesc, distincţii asemănătoare mai fiind oferite oraşelor Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Piteşti, Bucureşti şi Roman, care au sprijinit şi acestea activitatea Federaţiei Române de Atletism.

Aruncătorul de disc Alin Firfirică, care a fost legitimat până la începutul anului trecut la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai bun atlet senior din România.

Pentru prima dată, Asociația Județeană de Atletism Suceava  urcă pe podiumul de premiere asociația este condusă de doamna conferențiar universitar dr. Elena Vizitiu

Asociația Județeană de Atletism Suceava s-a dovedit a fi extreme de activă în anul 2019, lucru care a fost remarcat și recompensat cu locul III în clasamentul din România după județele Argeș și Clun.

”Sunt onorată  că am pășit pe scenă alături de cele mai mari pesonalități ale Atletismului Românesc  și sunt mândră că am reușit  după patru ani de muncă să aduc Asociația Județeană de Atletism pe un onorant loc trei în clasamentul asociațiilor județene. Acest premiu se datorează echipei mele: Țîmpău Erzilia, Tătărău Iustin, Mihalescu Radu, Roșcăneanu Bogdan, Prăsneac Cristian și Casandra Silviu, ultimul fiind cel mai activ membru și un bun organizator de competiții. Acest premiu mă responsabilizează  să continui munca la această asociație și să o mențin cât mai sus în top.

Doresc să mulțumesc pentru spriinul acordat în organizarea tuturor competițiilor atletice domnului Primar Ion Lungu și domnului Viceprimar Lucian Hașorvschi de la Primăria Municipiului Suceava, domnului Petru Enache de la Direcția Județeană de Tineret și Sport, domnului Rector Popa Valentin de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, domnului Director Băițan Vasile și domnului Director Adjunct Gherasim Valerică de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, domnului Președinte Florin Florea și doamnei Director de Marketing Laura Pazari  la Federația Română de Atletism.

Dintre cele mai importante realizări ale asociației în 2019 ar fi organizarea unui număr mare de competiții județene, interjudețene, naționale și internaționale. Vom continua organizarea unor activități sportive de tradiție ”Crosul Sucevei; Grand Prix  Cristina Casandra  și Cupa Sucevei”a declarat Președinta AJA, conf. univ.dr. Elena Vizitiu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava