Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Un tânăr ieromonah dintr-o mănăstire suceveană este împiedicat de stareț să urmeze cursurile Facultății de Medicină. Tânărul a cerut un sfat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic. ”Înaltpreasfinția Voastră, ce sfat dați unui tânăr ieromonah dornic și iubitor de studiu, dar care știe că superiorul (superiorii) administrativ nu este aplecat (ori este chiar împotrivă) spre pregătirea intelectuală a monahului? pre exemplu: acesta simte un imbold să-și completeze studiile teologice și cu cele din medicină ori chiar din alte domenii”,  a scris tânărul ieromonah.

”Un stareț de vocație i-ar recomanda respectivului ieromonah ascultarea și tăierea voii; în plus, i-ar mai spune că nu știința de carte mântuiește omul. Personal, dacă este vorba despre un părinte aplecat spre studiu, care își dorește să învețe carte, i-aș recomanda să ceară binecuvântarea starețului să meargă într-o altă mănăstire în care starețul are deschidere mai multă în această direcție și astfel să-și împlinească dorința. În istoria monahismului nu ar fi primul caz”, a răspuns IPS Calinic.

Tânăr ieromonah dintr-o mănăstire suceveană împiedicat de stareț să urmeze cursurile Facultății de Medicină. IPS Calinic îi recomandă să se mute la altă mănăstire cu stareț ”open mind”, 5.2 out of 10 based on 15 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.2/10 (15 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava