Comenzi MOPAN Suceava

Un enoriaș sucevean vrea să știe de la arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, care este rolul unei maici într-o mănăstire de călugări. „Înaltpreasfințite Părinte Calinic, sunt un enoriaș al unei mănăstiri nou înființate, respectiv Mănăstirea …… Întrebarea mea pentru dumneavoastră ar fi care este rolul unei maici într-o mănăstire de călugări și dacă este permis ca o maică să stea în altarul mănăstirii în timpul slujbelor bisericești. Înțeleg rolul unui preot într-o mănăstire de maici, dar nu înțeleg rolul unei maici într-o mănăstire de călugări. Și a doua mea întrebare ar fi de ce într-o mănăstire de 500 ani, un diamant neșlefuit printre mănăstirile din Bucovina, nu putem fi binecuvântați cu o obște monahală care să stea în mănăstire și alături de oamenii din comunitate și nu plecați toată săptămâna din mănăstire, participând doar vineri seara la slujbă și duminica”, a scris enoriașul.

”Mănăstirea …. fiind la început, are foarte mari nevoi și așa se justifică plecările atât de dese ale părintelui stareț. Cât despre prezența acelei măicuțe, din lipsă de monahi, și în mănăstirile de călugări sunt măicuțe, multe dintre ele fiind rude, fie cu starețul, fie cu unii dintre părinții din obștea acelei mănăstiri. Desigur, măicuțe sunt și la centrele eparhiale în diferite ascultări”, a răspuns IPS Calinic.

Enoriaș sucevean frământat de întrebarea ”care este rolul unei maici într-o mănăstire de călugări?” îi cere ajutorul IPS Calinic, 6.7 out of 10 based on 48 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (48 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava