Concert pascal
MOPAN Suceava

Un tânăr teolog masterand sucevean, șef de promoție, cu practică și studii în Italia și Grecia, și-a exprimat nemulțumirea că în cadrul Bisericii au fost promovați ”colegi incapabili sau cu anumite relații mijlocite de profesori”. El i-a scris arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, pentru a cere lămuriri.

”Mă bucur nespus să văd aproprierea Înaltpreasfinției voastre față de tineri și față de curiozitățile reflectate în întrebările oamenilor și mai ales mă bucur că în zona aceea ierarhul ține cont de popor și este alături de el „pentru a noastră mântuire…”, față de alte zone din țară…Sunt un tânăr teolog masterand implicat activ în viața Bisericii prin ASCOR, ca șef de promoție, sau prin alte activități organizate ca stagiar Erasmus+ de practică și de studiu în domeniul teologiei prin Italia și Grecia. Scurtând povestea spun doar atât, după finalizarea licenței nimeni nu s-a uitat la mine sau la colegii mei și în anumite funcții sau locuri de promovare din cadrul Bisericii au fost puși niște colegi incapabili sau cu anumite relații mijlocite de profesori…Frustrarea mea a venit pe faptul că meritocrația este lăsată la o parte, iar cei buni sau cei ce vor să se implice sunt dați la o parte, iar odată intrați în sistem (ca în cazul meu) mi-au dat o sarcina dezolantă pe un salariu mic, numai ca sa nu am contact cu nimeni și cu scuza că „meriți ceva mai bun, dar nu avem nimic pentru tine momentan, ai răbdare” deși realitatea e alta…Scurtând cele zise, întrebarea mea este următoarea: Nu credeți că relația Bisericii cu tinerii ar trebui să fie mult mai vie, mai dinamică și mai implicată în societate? Iar meritocrația și faptele să fie puse în valoare față de cei ce au ajuns prin conjunctură în anumite locuri?Vă mulțumesc mult pentru înțelegere și iertați dacă v-am tulburat, am vrut doar să aflu părerea Înaltpreasfinției Voastre”, a scris preotul.

”Faptul că de la venirea mea au fost promovați foarte mulți tineri și, în plus, pe salarii bune, dar și cu lucrare pe măsură, cred că este cel mai concludent răspuns”, a răspuns IPS Calinic.

Tânăr preot sucevean, șef de promoție, cu practică și studii în Italia și Grecia, frustrat că în cadrul Bisericii au fost promovați ”colegi incapabili sau cu anumite relații mijlocite de profesori”, 6.6 out of 10 based on 63 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (63 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava