Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul zilei de vineri, Poliţia oraşului Broşteni a fost sesizată telefonic de către un bărbat de 38 ani din comuna Popești,  județul Vrancea, cu privire la faptul că a fost înșelat de către o persoană din orașul Broșteni, în timp ce a efectuat o tranzacție pe un site de vânzări. Bărbatul a povestit că a achiziționat un telefon mobil prin poștă, contra sumei de 250 lei, iar când a primit coletul a constatat că in interiorul cutiei se aflau pietre.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în cursul zilei de 9 martie a.c. a fost trimis un colet de către un tânăr de 16 ani din orașul Broșteni, către  bărbatul de 38 de ani, folosindu-se de actul de identitate a unei alte persoane.

„În urma măsurilor dispuse cu operativitate de poliţişti, s-a procedat de îndată la blocarea plății, în cauză întocmindu-se un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava. Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Din păcate, din cauza unei instruiri precare ori pur şi simplu din prea mare dorinţă de a obţine un câştig sau a economisi sume de bani, mulţi dintre cetăţeni dau curs unor mesaje sau ,,oferte” care nu sunt altceva decât nişte capcane puse de indivizi care vor să profite pe spatele altor semeni.

Pagubele sunt de multe ori mari iar făptaşii din lumea virtuală sunt foarte greu de prins.  

Tocmai de aceea atragem încă o dată atenţia cetăţenilor cu privire la modul de achiziţionare a bunurilor de pe site-urile de internet, pentru a se asigura cu privire la calitatea şi conformitatea acestora, precum şi cu privire la date minime referitoare la vânzător.

Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor  şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora”, se mai precizează în comunicatul Poliţiei Suceava.

Poliţiştii  mai recomandă efectuarea de activităţi de comerţ doar în spaţiile special amenajate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind actele de comerţ.

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava