Concert pascal
MOPAN Suceava

S-a încheiat Olimpiada națională de limba polonă maternă. Probele scrise și orale au avut loc în zilele de 17-18 martie la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din Suceava. Au participat 44 de elevi din clasele V-XII din întreg județul Suceava. Organizatorul olimpiadei naționale este Ministerul Educației din România și Inspectoratul Școlar Județean Suceava cu participarea Uniunii Polonezilor din România, precum și a Comitetului Central al Olimpiadei de Literatură și Limbă Polonă din Varșovia. Ca de obicei, organizarea olimpiadei a fost sprijinită de Ambasada RP la București. Premianții și cei care au obținut mențiuni au primit diplome și premii în bani de la Ministerul Educației din România. Premiile în bani pentru cei mai buni, cât și pentru toți participanții la olimpiada județeană și la cea națională au fost au fost oferite în acest an și de Uniunea Polonezilor din România.

Iată rezultatele:

Dintre elevii clasei a V-a cea mai bună s-a dovedit a fi Ewa Emilia Marculeac din Solonețu Nou, elevă la Școala Gimnazială din Pârteștii de Sus. Locul al II-lea a fost ocupat de Claudia Chachula de la Școala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou, iar locul al III-lea de Claudia Catargiu de la Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului. Mențiune a obținut Nicoleta Gabriela Drosceac de la Școala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou.

Locul I la clasa a VI-a a fost ocupat de Janinka Anastazia Andronic, locul II – Yasmina Daria Longher, locul III – Marian Daniel Dorosceac, iar mențiune au obținut Ricardo Drosceac și Mario Lucian Bălănică. Cu toții sunt elevi ai Școlii Gimnaziale „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou.

Dintre elevii clasei a VII-a cea mai bună s-a dovedit Tereza Gabriela Hofman. Locul II a fost ocupat de David Catargiu, locul III – Rafael Lehoțchi, iar mențiune a obținut Alexandra Pamparău. Toți sunt elevi ai Școlii Gimnaziale „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului.

Cei mai buni dintre elevii clasei a VIII-a s-au dovedit a fi Eliza Maria Iedenac și Albert Cohut – elevi ai Școlii Gimnaziale „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou, care au ocupat la egalitate locul I. Locul II a fost obținut de Gabriela Claudia Buganiuc de la Școala Gimnazială „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului. În schimb mențiune au obținut Daiana Amada Bieleș și Lucica Malițchi de la Școala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” din Solonețu Nou.

La clasa a IX-a mențiune a obținut Letisia Rafaela Rujițchi. La clasa a X-a locul I a fost ocupat de Bianca Polacec, locul II – David Revai, locul III – Carolina Coman. Cu toții sunt elevi ai Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. Dintre elevii clasei a XI-a cea mai bună s-a dovedit a fi Maria Monica Hofman de la Colegiu „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, locul II a fost ocupat de Rafael Marculeac, locul III – Karolina Longher, ambii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, iar mențiune a obținut David Balac de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. La clasa a XII-a cel mai bun rezultat la obținut Caterina Beleș de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, locul II a fost ocupat de David Coman de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, iar locul III – Gabriela Stroca de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

Liceeni cu cele mai bune rezultate au fost invitați să participe la probele internaționale ale celei de-a LIII-a ediții a Olimpiadei de Literatură și Limbă Polonă din Varșovia care va avea loc în luna aprilie. În acest an aceștia sunt: Caterina Beleș, David Coman și Maria Monica Hofman.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava