Concert pascal
MOPAN Suceava

Trei suceveni au scăpat de înşelăciuni prin metoda accidentul. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Suceava in ultimele două zile , infractorii au eşuat în mai multe tentative de a înşela cetăţenii prin metoda ,,accidentului”, “tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat recomandările preventive ale poliţiştilor”.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 30 septembrie 2015, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de către o femeie de 58 ani din localitate cu privire la faptul că persoane necunoscute au încercat să o înşele cu o sumă de bani. În urma verificărilor s-a stabilit că femeia a fost sunată pe telefonul fix de acasă de o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind avocat şi sub pretext că nepotul său ar fi accidentat o femeie pe trecerea de pietoni i-au solicitat suma de 12.000 lei.
Femeia i-a spus că nu deține o astfel de sumă, moment în care apelantul a întrerupt convorbirea, iar femeia a contactat o soră a nepotului ei şi din discuția cu aceasta și-a dat seama că a fost o încercare de a fi înșelată.

Tot miercuri la amiază, Poliţia Suceava a fost sesizată de către o altă femeie de 57 ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute au încercat să o înşele prin metoda „accidentul”. Din verificări a rezultat faptul că şi aceasta a fost sunată pe telefonul fix de acasă de persoane necunoscute care s-au prezentat a fi fiul ei şi un procuror. Aceştia au încercat să o inducă în eroare sub pretextul că fiul ei a provocat un accident de circulaţie în străinătate, lovind o femeie pe trecerea de pietoni, iar pentru a se împăca cu victima este nevoie de o sumă de bani. Reclamanta nu a dat curs solicitării şi a sesizat poliţia.

Nu în ultimul rând, Poliţia Suceava a fost sesizată şi de către un bătrân în vârstă de 78 de, acesta reclamând faptul că persoane necunoscute au încercat să îl înşele cu o sumă de bani. Bătrânul a fost sunat pe telefonul fix de acasă de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi avocat şi care, sub pretext că fiul său ar fi accidentat o femeie pe trecerea de pietoni i-a solicita o sumă de bani.
„Partea vătămată a declarat că a citit din presă despre această metodă şi a participat la acţiuni preventive ale poliţiei, dându-şi seama că aspectele sunt nereale. În aceste condiţii a întrerupt convorbirea, după care a sesizat poliţia”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Suceava. Cercetările sunt continuate de Biroul de Investigaţii Criminale Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor ”tentativă de înşelăciune”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava