Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 27 mai, la ora 14.30, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați despre faptul că au fost tăiați și sustrași mai mulți arbori din pădurea privată aparținând Cantonului Silvic 12 Hănțești. La fața locului s-a deplasat patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, iar pădurea privată administrată de Ocolul Privat Fălticeni-Cantonul Silvic 12 Hănțești a fost identificat un bărbat care conducea o căruță în care se afla o încărcătură de material lemnos pentru foc din specia carpen. Bărbatul a fost prins în timp ce încerca să părăsească pădurea.

Fiind interceptat de către polițiști, acesta a recunoscut faptul că în acea zi s-a deplasat cu faetonul în pădurea privată și a tăiat cu un motofierăstru, trei carpeni, pe care i-a tăiat în bucăți de circa un metru și ulterior i-a încărcat în faeton.

La o distanță de circa 100 metri de locul în care a fost depistat bărbatul, au fost identificate și cele trei cioate provenite de la tăierea copacilor. În faeton, lângă încărcătură, a fost identificat motofierăstrăul folosit la tăierea arborilor. A fost inventariat materilalul lenos identificat în coșul atelajului hipo, rezultând cantitatea de 1,6 metri mc lemn foc specia carpen. Materialul lemnos și atelajul hipo au fost ridicate și predate în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata. De asemenea, s-a procedat la confiscarea motofierăstrăului folosit la tăierea arborilor, pentru continuarea cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori prev. de art. 107 alin. 1 lit. a din Legea 46/2008 și furt de arbori prev. de art. 109 alin. 1 lit. a din Legea 46/2008, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, urmând a fi soluționat procedural de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava