Concert pascal
MOPAN Suceava

Un caz complex al unei paciente cu probleme de abord vascular rezolvat cu succes la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Pacienta în vârstă de 74 de ani, aflată în programul cronic de hemodializă într-un centru din județul Botoșani, efectua hemodializa pe un cateter venos central permanent inserat la nivelul venei jugulare interne drepte. În urma efectuării unei fistule brahio-cefalice la nivelul brațului stâng în luna aprilie, pacienta a dezvoltat un sindrom de venă cavă superioară cu edem facial și edem important la nivelul membrelor superioare. Flebografia diagnostica a evidențiat ocluzia venei cave superioare, drenajul venos realizându-se doar prin colaterale.

Potrivit unui comunicat de presă, o echipă din cadrul Spitalului Județean Suceava formată din medici de pe secțiile de nefrologie, chirurgie vasculară și radiologie intervențională s-a mobilizat și a reușit dezobstrucția venei cave superioare, cu remiterea completă a simptomatologiei. De asemenea a fost asigurată funcționalitatea fistulei arterio-venoase și s-a realizat un alt abord vascular temporar la nivelul venei femurale stângi pentru efectuarea hemodializei până la maturarea fistulei.

Astfel, pacienta se alătura altor 30 de pacienți dializați care au beneficiat până acum de tratament endovascular la nivelul fistulelor arterio-venoase.

„Spitalul Județean Suceava a devenit un centru de referință pentru tratarea problemelor de abord vascular și își exprimă disponibilitatea pentru a primi pacienți din toata regiunea de Nord-Est și nu numai”, se spune în comunicat.

 

Un caz complex al unei paciente cu probleme de abord vascular rezolvat cu succes la Spitalul Județean Suceava (FOTO), 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava