Concert pascal
MOPAN Suceava

Un enoriaș din județul Suceava  solicita arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, ca celor care trăiesc în concubinaj sa nu li se dea binecuvântare de către preoți ca sa boteze sau sa cunune. „In ultima perioadă s-a format așa un obicei, îl putem numi așa, că tinerii care conviețuiesc împreună fără Taina Cununiei primesc binecuvântare de la preoții din parohii să fie nași de botez împreună pentru un copil. Ori știm că dacă un cuplu nu a primit Taina Cununiei nu se poate să fie împreună nași pentru un copil sau să fie și nași de cununie … În Arhiepiscopia Sucevei sunt în ultimii ani foarte multe cazuri,  iar preoții, pentru a nu-i îndepărta pe tineri de biserică, fac aceste pogorăminte. Vă mulțumesc pentru timpul acordat. Sărut dreapta și vă mulțumim pentru bucuriile ce le trăim ori de câte ori ajungem la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”,a întrebat enoriasul.

„Situația semnalată de dumneavoastră, pentru care vă mulțumim, a fost discutată atât în permanențele Consiliului Eparhial, cât și în cadrul cercurilor pastorale. Faptul că  „fenomenul” încă mai există ne arată că mai trebuie insistat”, a răspuns ierarhul.

Un enoriaș sucevean cere Arhiepiscopiei ca celor care trăiesc în concubinaj să nu li se permită să boteze sau să cunune, 5.7 out of 10 based on 35 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (35 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava