Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Un sfert dintre organizațiile din România apelează la servicii de coaching care ajută la îmbunătățirea abilitaților de comunicare ale angajaților, creșterea productivității la locul de muncă, sporirea performanțelor individuale, dar și de echipă, precum și la găsirea unui echilibru între viața personală și profesională, arată o analiză efectuată de International Coaching Federation (ICF) România. Conform 2023 ICF Global Study, leadership-ul a fost aria principală de coaching, iar peste 70% dintre persoanele care au beneficiat de astfel de servicii au performanțe îmbunătățite la muncă, în relații, dar și abilitați de comunicare mai eficiente. 86% dintre organizațiile care au apelat la  servicii de coaching consideră că și-au recuperat investiția făcută în proces. Studiul mai arată că piața va ajunge, ȋn curând, la 50 de milioane de euro.

În plus, conform unui amplu studiu realizat recent de ICF Global, ȋn 30 de țări, printre care și România, 35% dintre respondenții români declară că au participat la sesiuni de coaching. 86% dintre aceștia sunt mulțumiți de serviciile oferite, iar alți 61% spun că ar fi interesați să beneficieze de astfel de servicii.

„Cele mai multe organizații din România apelează la coaching pentru dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale angajaților, dar și pentru îmbunătățirea performanțelor la job. În contextul actual, dominat de lipsa forței de muncă și incertitudine economică, organizațiile apelează la astfel de servicii ca instrumente de retenție, pentru a-și păstra cei mai buni și talentați angajați, pentru a-și construi business-uri solide, pe termen lung, căci, la urma urmei, nimic nu se poate face fără personal bun. Studiile noastre arată că există îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește indicatorii de engagement și retenție ale acelor companii care investesc în coaching”, declară Madi Rădulescu, Președintă ICF România.

Beneficiile coaching-ului pentru companii

Piața de coaching din România este în creștere rapidă, estimată să atingă aproximativ 50 de milioane de euro și un număr de beneficiari mai mare cu 86%, conform studiului ICF Global Coaching din 2023.

Scopul coaching-ului este deblocarea capacităților individuale și optimizarea performanțelor personale.

Coaching-ul eficient încurajează schimbarea perspectivei și dezvoltarea de noi strategii pentru a aborda provocările variate. Prin intermediul întrebărilor deschise și promovarea autonomiei clienților în asumarea riscurilor rezonabile, se urmărește consolidarea încrederii în sine, permițând găsirea de soluții alternative pentru problemele profesionale și personale.

Prin intermediul unei relații de încredere și calitate, persoanele care beneficiază de coaching se simt apreciate și implicate, având avantajul sprijinului acordat de un expert dedicat, care investește timp și cunoștințe pentru a-i ajuta să-și atingă obiectivele. De asemenea, coaching-ul facilitează descoperirea motivației personale.

Cea mai mare conferință de coaching și leadership din Europa de Sud-Est, la București

În contextul în care interesul pentru coaching al organizațiilor din România crește de la an la an, ICF România organizează cea mai mare conferință de coaching și leadership din Europa de Sud-Est. Navigating Change – Creating Adaptive Communities va avea loc între 6 si 7 martie 2024, la București.

14 coachi recunoscuți la nivel internațional, autori, experți în inovație și agenți de schimbare în comunitățile lor sunt invitați să împărtășească și să susțină prelegeri și ateliere, cu scopul de a implica participanții într-un proces interactiv de învățare.

În cadrul acestei conferințe, participanții vor explora moduri de a depăși obstacolele și de a promova o cultură a adaptabilității în organizații, comunități și societate, în general. Conferința va oferi spațiu de învățare, schimb de idei și creștere personală, pentru a ne pregăti pentru viitorul în continuă schimbare și pentru a construi o societate adaptabilă și prosperă.

Evenimentul se adresează mediului de afaceri, profesioniștilor din resurse umane, directorilor executivi, experților din domeniu, organizațiilor neguvernamentale și tuturor celor interesați de coaching sau care doresc să descopere noi instrumente pentru dezvoltarea abilităților personale și profesionale.

Motive pentru a participa la conferința Navigating Change – Creating Adaptive Communities:

  • Acces la strategii concrete pentru pregătire și sprijin în procesul de adaptare la schimbare;
  • Înțelegerea rolului vital pe care comunitățile adaptive îl joacă în societate și importanța lor pentru succesul personal;
  • Accesul la materiale, instrumente și resurse utile care pot fi folosite pentru a sprijini procesul de adaptare la schimbare în organizație sau în viața personală;
  • Oportunitatea de a asculta prezentări captivante din partea unor speakeri de top, atât din România, cât și din străinătate, cu expertiză vastă în domeniul adaptării la schimbare;
  • Construirea de conexiuni valoroase și schimbul de experiențe cu alți specialiști din domeniul adaptării la schimbare.

Oamenii, comunitățile și organizațiile pot să se adapteze mai bine și să creeze valoare adăugată prin obținerea unei mai mari clarități cu privire la tendințe, perspective și alegeri conștiente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava