MOPAN Suceava

Directiva privind produsele din tutun reprezintă un set de reguli legislative europene menit să reglementeze modul în care sunt comercializate și fabricate produsele din tutun, precum și cele conexe, cum ar fi tigări electronice în România și lichidele destinate acestora. Unul dintre scopurile primordiale ale Directivei privind produsele din tutun (TPD) este să reglementeze tigările electronice și lichidele destinate acestora și să garanteze un nivel minim de siguranță și calitate pentru aceste produse. Această reglementare cuprinde diverse cerințe și restricții concepute pentru a proteja consumatorii, transpusa în România prin adoptarea Legii nr. 201/2016 privind comercializarea produselor din tutun, motiv pentru care Societatea Românească de avocatură Pavel Mărgărit și Asociații recomandă producătorilor și distribuitorilor de produse din tutun și țigări electronice în România să apeleze la serviciile unui avocat specializat in drept comercial pentru a se asigura că sunt în conformitate cu prevederile legale și că respectă standardele de siguranță și calitate impuse de Directiva privind produsele din tutun (TPD).

Directiva privind Produsele din Tutun (TPD) impune măsurile pentru securitate și trasabilitate în ceea ce privește produsele din tutun și cele conexe, având că obiectiv combaterea comerțului ilegal și asigurarea respectării reglementărilor în vigoare. Producătorii și distribuitorii de produse din tutun și țigări electronice în România sunt obligați să implementeze sisteme de urmărire care să permită identificarea și monitorizarea produselor pe întreaga filieră de aprovizionare. În același timp, ambalajele țigaretelor și ale tutunului de rulat trebuie să includă elemente de securitate pentru a preveni falsificarea și pentru a facilita identificarea produselor contrafăcute. Totodată, producătorii și distribuitorii de produse din tutun și țigări electronice în România sunt obligați să notifice autoritățile competențe cu privire la produsele pe care le aduc pe piață. Acest proces implică furnizarea de informații detaliate cu privire la ingredientele utilizate, procesul de fabricație și rezultatele testelor de calitate ale produselor.

Societatea Românească de avocatură Pavel Mărgărit și Asociații  oferă consultanță specializată pentru producătorii și distribuitorii de produse din tutun și tigări electronice în România. Pentru a vă asigura conformitatea cu normele legale și standardele de siguranță, vă recomandăm să consultați un avocat specializat in drept comercial. Pentru detalii suplimentare și pentru a beneficia de suportul nostru, vă invităm să ne contactați folosind formularul disponibil la adresa https://avocatpavel.ro/contact/.

Totodată, producătorii și distribuitorii de produse din tutun și țigări electronice în România sunt obligați să efectueze monitorizarea și să furnizeze rapoarte cu privire la vânzările și utilizarea produselor lor, inclusiv informații referitoare la efectele adverse asupra sănătății utilizatorilor. Colectarea acestor date este esențială pentru evaluarea impactului produselor asupra sănătății publice și pentru a furniza informații relevante în vederea dezvoltării de politici și reglementări în acest domeniu. Echipa noastră de avocați de drept comercial în România din cadrul Societății de avocatură Pavel Mărgărit și Asociații oferă asistență juridică de înaltă calitate pentru producătorii și distribuitorii de produse din tutun și țigări electronice în demersurile necesare pentru o mai bună înțelegere a legislației în vigoare și pentru obținerea autorizărilor corespunzătoare și îndeplinirea tuturor condițiilor cerute de lege pentru efectuare activității de import de tutun, dar și în situații de litigii sau dispute legate de reglementările din domeniul tutunului și țigărilor electronice în România.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2023, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2023. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singură societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava